Projecten met een bijzondere betekenis

Niet al onze projecten situeren zich in een industriële of een 'klassieke' bedrijfsomgeving. Ook organisaties uit totaal andere sectoren of openbare besturen weten ons te vinden. Vaak gaat het om 'speciallekes', of het uitwerken van een oplossing die vooral een meerwaarde betekent voor mensen in een specifieke werkomgeving of bij het uitoefenen van een hobby. Het is vaak na een hele zoektocht dat deze organisaties bij ons komen aankloppen. We tonen hier graag twee projecten die in onze context eerder eenvoudig te noemen zijn, maar die voor onze klanten een wereld van verschil maken.

Kunstkoepel Bilzen

In de Hospitaalstraat in Bilzen, vind je een historisch gebouw 'De Wandeling' genaamd. Zoals de straatnaam al doet vermoeden, was hier ooit een hospitaal en later een rusthuis. Vandaag huisvest het monumentale beschermde pand de Kunstkoepel, de Academie voor Beeld.
In één van de lokalen, waar leerlingen van het kunstonderwijs o.a. hun werken fixeren met speciale sprays, hebben we een afzuigwandje geplaatst. De spraydampen worden afgezogen en gefilterd met een actief koolfilter. De afgezogen lucht wordt vervolgens naar een andere ruimte afgeblazen.
Op zich was dit voor ons een eenvoudige oplossing om te realiseren. Het maatwerk zat vooral in het bedenken van een alternatief voor een klassieke afzuiging naar buiten, omdat het hier gaat om een beschermd gebouw waar we niet zomaar met leidingen door de buitenmuren konden gaan.
Maar eenvoudige projecten geven daarom niet minder voldoening!

 

Cor Unum

Cor Unum is een keramisch atelier in 's-Hertogenbosch waar keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers wordt vervaardigd. Cor Unum – letterlijk: één van hart – is ontstaan uit Sociale Werk-voorziening. De vervaardiging van het keramiek gebeurt door mensen die elders moeilijk werk vinden. Een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen!

Productie van keramiek gaat gepaard met veel stof. In de werkplaats waar het keramiek op een schuurtafel fijn geschuurd wordt, installeerden we een CPF3 filter. Deze dient zowel om het stof van de keramiek- als van de glazuurafdeling af te zuigen en te filteren. Een oude filter werd gedemonteerd, waardoor er meer stockageruimte beschikbaar werd. Eerder installeerden we bij deze klant ook al een filter in de spuitafdeling.

Net zoals in Bilzen, betrof het hier een beschermd gebouw.