Wattex (Buggenhout)

Bij Wattex nv in Buggenhout worden textiel halffabrikaten geproduceerd voor o.a. dakbedekking, vloerbekleding en stoffering. Bij de productie van het textieldoek komen op verschillende plaatsen dampen vrij (o.a. Formaldehyde) die uiteraard afgevoerd dienen te worden.

De installering van een nieuwe productielijn (ter vervanging van 2 bestaande lijnen) vereiste ook de vernieuwing van het ventilatiesysteem.

De opdracht van Limoco was gekoppeld aan strenge voorwaarden, o.a. wegens de ligging van het bedrijf in een stedelijke omgeving:
Voldoen aan de geluidsnormen
Uitstoot van de afgevoerde lucht op voldoende grote hoogte
Alle buizen van het leidingennet moesten geopend kunnen worden om ze te kunnen reinigen
Limoco plaatste een installatie met een capaciteit van 50.000 m³/u. De leidingen zijn uitgevoerd in RVS, lucht- en vloeistofdicht afgewerkt, alsook geïsoleerd opdat er geen condensatie kan ontstaan. Ze zijn tevens voorzien van speciale kleppen, voor de brandveiligheid.

Daarnaast werd er ook een extra hoge schouw geplaatst, met een diameter van 1,1 meter en 18 meter hoog. De schouw is voorzien van speciaal geluiddempend materiaal (dat op een eenvoudige manier vernieuwd kan worden), om de geluidshinder voor de omgeving tot een minimum te beperken.