Transport Gheys (Beringen)

ico.featured.3Transport Gheys is als familiebedrijf al meer dan 100 jaar actief in de transportwereld en logistieke diensten. Het bedrijf heeft 4 vestigingen: in Mol (hoofdkantoor), Beringen, Geel en Genk.

In Beringen is de grootste silostockage, met niet minder dan 220 silo's van 100 tot 500 m³. Bij het vullen van big bags of kleinere zakken vanuit de silo's komt veel stof vrij.

Omwille van het grote aantal silo's ontwikkelde Limoco een mobiele stofafzuiging die optimaal ingezet kan worden op de plaats waar het nodig is.

De installatie, een CPF 3 filter met een capaciteit van 5.100 m³/u, staat op een mobiel en antistatisch platform. Het is een 'plug & play' systeem, dat wil zeggen dat de installatie op een eenvoudige manier kan ingezet worden, volgens de behoefte. Met behulp van een heftruck kan ze in de nabijheid van eender welke silo gebracht worden. Voor de afzuiging zijn 3 monden van 150 mm voorzien, met elk een debiet van 1.700 m³/u.

Een belangrijk voordeel voor de klant is dat de gebruiker van de installatie geen specifieke voorkennis of opleiding nodig heeft. Er kan op een eenvoudige en veilige manier mee gewerkt worden.