Diresco: bijsturen voor optimaal rendement

Onze buren van Diresco zijn fabrikantzn van kwartscomposiet, dat vooral wordt toegepast in interieur-omgevingen voor o.a. keuken- en badkamertabletten. De panelen van ongeveer 20 mm dik worden nabewerkt langs de randen. Een zware robot haalt ze langs de vier zijden door een freesmachine. Bij die handelingen komen stof en brokstukken vrij en dat materiaal dient afgezogen te worden.

Ongeveer een jaar geleden installeerde Limoco een CPF-filter, voor het afzuigen van het freesstof. Dat stof werd opgevangen in een ton, maar samen met het stof kwamen daar ook grotere brokstukken in terecht. Bijgevolg moest de ton vaak manueel leeggemaakt worden, hetgeen behoorlijk arbeidsintensief was. Tijd dus voor een optimalisering van de installatie.

Ze werd onlangs uitgebreid met een cycloon. Daarmee kunnen nu zowel stof als kleine brokstukken afgezogen worden. Stof en brokstukken worden van mekaar gescheiden en het stof wordt niet meer in een ton opgevangen maar in een open container. Dat scheelt aanzienlijk in manipulatie en resulteert uiteindelijk in meer efficiëntie.
Dit is een mooi voorbeeld van een project waarbij Limoco blijft meedenken met de klant, ook nadat een installatie geplaatst is. Bijsturen en optimaliseren is minstens even belangrijk om een optimaal rendement te bekomen.