Een jaar na de eerstesteenlegging startte begin 2023 de productie in de nieuwe fabriek van VDL Bus & Coach in Roeselare. In deze nieuwe fabriek zullen elektrische bussen gebouwd worden voor de Europese markt. Volgens VDL Groep zal deze CO²-neutrale fabriek 'de modernste van Europa' worden.

Lees meer

SQM is een wereldwijd mijnbouwbedrijf dat actief is in industrieën die van strategisch belang zijn voor duurzame ontwikkeling, zoals gezondheid, voedsel, technologie en schone energie. Ze zijn o.a. wereldleider in de business van 'Specialty Plant Nutrition', oftewel kunstmeststoffen, turf, e.d. In de fabriek van SQM in Westdorpe (NL) wordt o.a. kunstmeststof afgevuld in zakken. Dit is een proces waarbij nogal wat stof vrijkomt dat bovendien agressieve eigenschappen kan hebben.

Lees meer

In een persbericht van 17/03/2023 lezen we: 'EcoWerf start met de productie van biogas in nieuwe vergistingsinstallatie'. EcoWerf bouwde die installatie samen met DRANCO, een bedrijf dat wereldwijd anaerobe vergisters opzet. Een gigantisch project waar Limoco, vanuit de eigen expertise, een bijdrage aan mocht leveren.

Lees meer

Werkhuizen Burgelman is een familiaal bedrijf waar draai- en freeswerken worden uitgevoerd.
Het werk met de CNC-machines veroorzaakt typische blauwe nevels die, door het vrij lage plafond in de bedrijfshal, moeilijk geëvacueerd konden worden, ondanks de aanwezigheid van plaatselijke afzuigingen op de CNC – machines.

Lees meer

Elia, netbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet, is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit in ons land. Ze zorgen tevens voor een evenwicht tussen vraag en aanbod.
Bepaalde gebeurtenissen of omstandigheden kunnen een energieonevenwicht of -tekort veroorzaken, met uitval van hoogspanning of zelfs een 'black-out' tot gevolg. Wanneer de hoogspanning daarna terugkeert, is er energie nodig in de verschillende hoogspanningsstations om goed te kunnen schakelen. Voor het opwekken van die energie zijn generatoren nodig. Elia heeft beslist om tegen 2030 in alle hoogspanningsstations noodgeneratoren te installeren.

Lees meer

Niet al onze projecten situeren zich in een industriële of een 'klassieke' bedrijfsomgeving. Ook organisaties uit totaal andere sectoren of openbare besturen weten ons te vinden. Vaak gaat het om 'speciallekes', of het uitwerken van een oplossing die vooral een meerwaarde betekent voor mensen in een specifieke werkomgeving of bij het uitoefenen van een hobby. Het is vaak na een hele zoektocht dat deze organisaties bij ons komen aankloppen. We tonen hier graag twee projecten die in onze context eerder eenvoudig te noemen zijn, maar die voor onze klanten een wereld van verschil maken.

Lees meer

Ecologisch bouwen wint steeds meer aan interesse. Houtskeletbouw zit daardoor ook in de lift.
Om aan de gestegen vraag naar materiaal voor houtskeletbouw te kunnen voldoen, bouwde CRAS in Waregem een volledig nieuwe hal, op een 200-tal meter van de site waar Limoco eerder al een optimalisatie van de stofafzuiging uitvoerde.

Lees meer

Onze klant Pure Ingredients, gespecialiseerd in de productie van ‘halal frozen food’, investeerde in Belfeld (D) in een derde bedrijfshal (naast Venlo (NL) en Kaldenkirchen (D)) om hun productiecapaciteit uit te breiden en zodoende aan de stijgende vraag naar halal producten te kunnen voldoen.

Lees meer

Borit in Geel ontwikkelt en produceert dunne metalen onderdelen voor batterijcellen, die o.a. in waterstof aangedreven voertuigen gebruikt worden. De productie van deze onderdelen is een hoogtechnologisch proces te noemen en gebeurt op lasertafels. Deze tafels zijn voorzien van een afzuiging met een dubbele functie.

Lees meer

Bij Echo Precast Engineering in Houthalen worden machines en installaties ontwikkeld en geproduceerd die bestemd zijn voor de productie van voorgespannen betonelementen voor de bouwsector. De machines worden in het bedrijf ook gelakt. De hal waar dit lakproces gebeurt, had wel een afzuiging, maar deze was beperkt en daarom ging men op zoek naar een leverancier voor een nieuwe afzuiging alsook spuitwanden op maat.

Lees meer

Affilips N.V. in Tienen is geen onbekende naam voor Limoco. We mochten al verschillende keren samenwerken met deze producent van metaallegeringen.

Lees meer

ico.featured.3

Opnieuw een project voor Katoen Natie in Kallo, hoor ik u denken? Inderdaad, Limoco wordt er regelmatig gevraagd om mee te denken in de richting van oplossingen en optimaliseringen.

Lees meer

We blijven in de voedingssector én bij de zoetigheden, nl. bij de ‘Cocoa dusted truffles’ van chocoladefabrikant Gudrun in Lier. Die heerlijke truffels hebben zo’n subtiel laagje chocoladepoeder dat aan je tong blijft plakken als je ze in de mond stopt. Zalig, toch!
Maar dat poeder, dat zo fijn is als stof, kan voor hinder in de productie zorgen als het overal neervalt.

Lees meer

Het Kasteel van Bokrijk, gelegen in het Provinciaal domein Bokrijk, huisvest de ‘Campus van het Vakmanschap’. Hiervoor werd de verdieping omgebouwd tot atelierlocatie voor vakmanschap.

Lees meer

Intersig, met hoofdzetel in Dendermonde, is een internationale speler in de staalverwerkingsnijverheid. Meer nog, het Vlaams bedrijf behoort tot de wereldtop en heeft ondertussen productievestigingen in België en Frankrijk. Wij
mogen hen al meer dan 10 jaar tot onze klantenkring rekenen.

Lees meer