De bedrijfsnaam LCV staat voor 'Laser Cladding Venture'; het bedrijf in Oudsbergen maakt deel uit van de groep SKF. Laser cladding is een proces dat wordt gebruikt om de eigenschappen van substraten te verbeteren of om specifieke functionaliteiten toe te voegen. Het wordt o.a. toegepast voor het verbeteren van de slijtvastheid en corrosieweerstand, of om eigenschappen zoals thermische barrières of elektrische geleidbaarheid aan een oppervlak toe te voegen. Bij het proces zelf worden poeders d.m.v. een laserstraal op een substraat aangebracht.

Lees meer

Het familiebedrijf CTC Tankbouw in Dilsen-Stokkem is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren én installeren van tanks en silo's met afmetingen tot 6 meter diameter en tot 30 meter hoog. De tanks worden gebruikt in een brede waaier van sectoren. Het zijn o.m. brandstoftanks voor tankstations en raffinaderijen, filtertanks, drukvaten, belly tanks, opslag- en procestanks voor alle mogelijke toepassingen.
De productie van de tanks gebeurt, gezien de enorme dimensies, in een zeer grote hal en daarbij komen grote concentraties van lasrook en -nevel vrij. De meest geschikte oplossing voor het lasrookprobleem was het installeren van een aantal diluter systemen.

Lees meer

Mirka is een van oorsprong Fins bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en distributie van schuur- en polijstmiddelen en tools. Vandaag maakt Mirka deel uit van de KWH Group en heeft het een wereldwijd netwerk van vestigingen. Sinds 2018 is Mirka Belgium Logistics in Oudsbergen de logistieke vestiging van waaruit alle andere sites beleverd worden.
Behalve de magazijnfunctie zijn er in Oudsbergen ook een aantal productielijnen waar de grote rollen schuurpapier versneden worden tot kortere banden of vellen.

Lees meer

'Suikerbietenexperts', zo zijn ze internationaal gekend in de landbouwsector. We hebben het over SES Vanderhave in Tienen. Zij bestrijken elke stap in het proces, van de veredeling van nieuwe bieten-variëteiten tot de commercialisering en distributie van de blauwe suikerbietenzaden.

Lees meer

Pharma Force is een gespecialiseerde groothandel die alle Belgische geregistreerde geneesmiddelen beschikbaar kan stellen, alsook kan zij binnen haar professioneel netwerk alle medische hulpmiddelen en aanverwante producten leveren.
Waar veel apothekers vroeger zelf producten en geneesmiddelen samenstelden in hun apotheek, gebeurt dat nu voornamelijk bij de groothandel. Ook bij Pharma Force in Genk worden producten ter plaatse in een stofvrije omgeving samengesteld en verpakt.

Lees meer

De naam van het bedrijf laat al vermoeden dat er een link is met het Eifelgebied, dat voor het grootste deel in Duitsland ligt, maar ook een klein stukje in Duitstalig België. Meer bepaald in Bütgenbach produceert Eifel Holz al 35 jaar schors- en humusproducten van hoge kwaliteit. Schors afkomstig van de houtoogst in de omringende bosgebieden wordt o.a. gebruikt voor productie van potgrond en gehakselde schors.
In een nieuwe, ultramoderne houtvezelfabriek worden de zogenaamde hernieuwbare grondstoffen geproduceerd en in zakken afgevuld.

Lees meer

Maatwerk en/of totaalinrichting van woningen alsook houtskeletbouw, daarvoor kan je terecht bij Stef Roets in Bilzen. Deze jonge ondernemer investeerde recent in een nieuwbouw voor zijn bedrijf, inclusief een nieuw machinepark met onder meer een opdeelzaag, CNC-machine, breker, kantenlijmer en schuurmachine.

Lees meer

ico.featured.3

Hoewel ze voor Limoco een nieuwe klant zijn, is Vlaeynatie één van de logistieke havenbedrijven met een historiek van bijna 180 jaar. In 2018 startten ze met de bouw van een nieuw magazijn in Westdorpe, net over de Belgisch-Nederlandse grens in Zeeland.
Eén van de activiteiten in Westdorpe is het afzakken van meststoffen. Dit gebeurt in een nieuwe hal waar tevens een nieuwe productielijn geïnstalleerd werd. Bij de machine zijn individuele stofafzuigpunten voorzien alsook één groot afzuigpunt voor eventueel gemorst product.

Lees meer

De bedrijfsnaam Mowi Belgium zegt u misschien niet zoveel, maar als we het hebben over de visproducten van het merk Pieters, gaat er ongetwijfeld wel een belletje rinkelen.
Mowi Belgium is het bedrijf achter dat merk. Zij staan in voor de verwerking, verpakking en vermark-ting van de visproducten, voornamelijk bestemd voor de professionele keuken. Het assortiment bestaat uit verse, diepgevroren en gerookte vis en visproducten. Mowi Belgium heeft productievestigingen in Brugge en Oostende. De vestiging in Oostende heeft een lange traditie en uitgebreide expertise in het roken van zalm. Limoco installeerde er een ventilatiesysteem t.b.v. de luchtkwaliteit in de cabines waar de vis versneden en verpakt wordt.

Lees meer

Aan de Belgische kant van de Maas in Kinrooi vinden we Belmagri, een onderdeel van het Nederlandse Niba. In België werkt Belmagri samen met andere bedrijven binnen 'Steengoed Projecten' (Dilsen) aan de ontwikkeling van nieuwe ontginningsprojecten in de Maasvallei.

Lees meer

Een jaar geleden kon u in onze nieuwsbrief het verhaal van Nitto lezen, m.b.t. hun engagement om tegen 2045 energieneutraal te produceren. Ook dit jaar zijn stappen gezet en ook Limoco kon weer een bijdrage leveren via enkele ingrepen in de optimalisering van het proces van de productielijn 'J-lijn'.

Lees meer

Geen worsten en ook geen poetsproducten bij de firma Boma in Wandre bij Luik. Wel recyclage van materialen afkomstig uit staalgieterijen.
De vuurvaste buizen waar het gesmolten staal door stroomt, hebben weliswaar een lange levensduur, maar op een gegeven moment zijn ze ook versleten en moet men er 'ergens' mee naartoe. 

Lees meer

Denderwood in Erpe-Mere is vooral gekend om de import van hardhout uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika.
Voor de uitbreiding van de activiteiten van dochteronderneming DDW Hardwoods bouwde het bedrijf een volledig nieuwe fabriek in Neufchâteau. Het betreft twee grote hallen waar hout geschaafd en ge-stockeerd wordt.

Lees meer

Ozen Interieur in Genk is gespecialiseerd in maatwerk voor zowel particulieren als bedrijven, en zowel voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten. Ozen maakt inbouwkasten, keukens, badkamers, deuren, brandwerende deuren, gyprocwerken, parket en laminaat, tuinhuizen, carports en poolhouses, terrasoverkappingen, gevelbekledingen en houten poorten.

 

Lees meer

Een jaar na de eerstesteenlegging startte begin 2023 de productie in de nieuwe fabriek van VDL Bus & Coach in Roeselare. In deze nieuwe fabriek zullen elektrische bussen gebouwd worden voor de Europese markt. Volgens VDL Groep zal deze CO²-neutrale fabriek 'de modernste van Europa' worden.

Lees meer