ico.featured.3

Limoco mocht opnieuw een mooi project uitvoeren bij Katoen Natie Food & Feed in Kallo.

Big bags met melkpoeder, die via containers binnenkomen, worden geopend en uitgestort in bulkwagens. Om het stof, dat vrijkomt bij deze handeling, af te zuigen, ontwikkelde en installeerde Limoco een afzuiginstallatie met 3 afzuigpunten en extra features.

Lees meer

ico.featured.3

Bij sommige van onze klanten komen we regelmatig over de vloer. Niet alleen om onderhoud te doen, maar ook voor aanpassingen en verbeteringen aan bestaande installaties. Euroports in Antwerpen is één van die klanten.

Een recent project was de renovatie van een oude filter voor de afzuiging van vrijkomend stof bij opslag en overslag van soda. De leidingen van de installatie waren niet goed gedimensioneerd en het geheel was ook heel moeilijk toegankelijk om grondig onderhoud te kunnen doen.

Lees meer

IKO nv is één van onze vaste klanten en in de vestiging te Antwerpen hebben we eerder al een aantal projecten gerealiseerd. Het laatste project was de plaatsing van twee
warmeluchtgeneratoren voor de verwarming van twee opslagplaatsen met verschillende criteria.

Lees meer

Samen met Krantz Clean Air Solutions werkten we aan een project in Geilenkirchen (D) bij KSK Industrielackierungen GmbH & Co. KG. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een industrieel verfbedrijf, vooral voor auto-onderdelen.

Lees meer

Door een verschuiving in de markt kent Caradon Stelrad, producent van (klassieke) radiatoren, de laatste jaren een enorme groei. In Heerlen werd begin 2019 een gloednieuw en modern distributiecentrum in gebruik ge-nomen en daardoor kwam er in de vestiging in Nuth (NL) meer ruimte voor de productie. Dat betekende tegelijk dat er meer warme lucht nodig was om de extra productieruimte te verwarmen.

Lees meer

Interieurontwerpers en –bouwers Weygers in Hasselt zijn vooral gekend om hun interieurprojecten voor winkels en bedrijven. Toen ze investeerden in hun machinepark bleek hun bestaande afzuiging, die Limoco 20 jaar geleden plaatste, ondergedimensioneerd. Daarom maakte de oude installatie plaats voor een volledig nieuwe afzuiging.

Lees meer

In de afdeling Houtbewerking van KS Diest was een nieuwe filter nodig. De oude had een te beperkte capaciteit en was ook niet duurzaam vermits de warme lucht niet gerecupereerd kon worden. De school besliste om te investeren in een nieuwe, energiezuinige installatie.

Lees meer

'Better life, better packaging': met die filosofie in het achterhoofd trok het Chinese verpakkingsbedrijf CPMC in 2018 voor het eerst naar Vlaanderen. CPMC liet zijn oog vallen op Genk, waar landgenoot Haoneng enkele jaren eerder Illochroma overnam. In deze drukkerij worden etiketten voor bierflesjes, blikjes en andere drankverpakkingen gemaakt. De twee Chinese bedrijven richtten in Genk een joint venture op en bouwen er een nieuwe productiefaciliteit, die binnenkort officieel de deuren opent. (bron: artikel verschenen in Trends, begin 2019)

Lees meer

In de Abdij van Averbode werd vorig jaar de ruimte van de voormalige boekhandel omgebouwd tot kaarsenkapel. De vraag naar de mogelijkheid om een kaarsje te ontsteken groeide immers, en de ruimte in de abdijkerk was vaak ontoereikend. Toen de abdijwinkel verhuisde naar een nieuwe locatie in het belevingscentrum Het Moment, gingen de paters norbertijnen op zoek naar een invulling voor het oude koetshuis naast de kerk. De inrichting van een kaarsenkapel was daarmee een feit.

Lees meer

Nog zo'n niet-alledaagse bedrijfsomgeving was die van Studio Pieter Stockmans in Genk. In het porseleinatelier wordt exclusieve porseleinkunst gecreëerd, door ambachtelijke productie te combineren met een hedendaagse, experimentele aanpak. De studio is gevestigd op de mijnsite C-Mine. Het serviesgoed van deze Belgische specialist in designs uit hardporselein vindt zijn weg wereldwijd en wordt door topchefs in de beste restaurants op tafel gebracht.

Lees meer

Een typisch kenmerk van de projecten van Limoco is dat ze meerwaarde bieden aan projecten van andere leveranciers, dat ze bedrijfsomstandigheden verbeteren, rendement verhogen of processen efficiënter maken. In die context kunnen we regelmatig spreken van 'co-creatieprojecten': samen met een andere leverancier of partner leveren we een totaaloplossing bij een gezamenlijke klant. Zoals bij Aquafin in Overpelt.

Lees meer

Houtbedrijf Lavrijsen groeide, sinds de oprichting in 1970, van een maalderij uit tot een algemene houthandel voor zowel particulieren als groot- en kleinhandel. Klanten vinden er een breed assortiment: massief hout, plaatmaterialen, golfplaten, isolatie, producten voor de tuinsector, dakramen, maar ook artikelen voor de binnenhuisinrichting en gereedschappen.

De gestage groei noopte het bedrijf tot uitbreiden, zowel qua plaats als qua machines.

Lees meer

Meestal gebeurt de investering in een (nieuwe) filterinstallatie om redenen die gerelateerd zijn aan de productie: een uitbreiding van het machinepark, sneller en efficiënter kunnen werken, meer capaciteit, energiebesparing, enz. Dat een stofafzuiging ook de gezondheid van de medewerkers ten goede komt, is uiteraard een belangrijke plus.

Lees meer

ico.featured.3

Asfalt Productie Limburg is een autonome vestiging van Colas Belgium en bij uitbreiding van de Groupe Colas, die wereldwijd actief is.
In de vaste centrale van Heusden-Zolder wordt asfalt geproduceerd voor de realisatie van werven. 

Lees meer

Bij Fike® in Herentals worden producten gemaakt die zorgen voor procesveiligheid en operationeel goed functioneren in verschillende industrieën. Dit kan gaan van bescherming van mensen, gebouwen of installaties tot bescherming van handelingen en processen in de olie-en gasindustrie. Denk bijvoorbeeld aan brandbeveiliging, explosiebeveiliging of overdrukbeveiliging.

Lees meer