Autoneum (Genk)

ico.featured.5Bij Autoneum in Genk, fabrikant van automatten, plaatste Limoco enkele jaren geleden een installatie voor het afzuigen van productafval. Dankzij de positieve resultaten die de klant had met deze installatie, kwam er een vervolg op het verhaal.

Het bedrijf produceert automatten voor verschillende toepassingen. Matten voor gebruik in trucks zijn bijvoorbeeld uit een zwaarder materiaal (Heavy Layer) vervaardigd dat de standaard automatten. Tot voor kort werd alle afvalmateriaal tesamen afgezogen.

Bij uitbreiding van het machinepark voor de 'Heavy Layer' matten, werd gekozen om ook in een nieuwe afzuiging te investeren opdat het afvalmate-riaal gescheiden afgezogen kan worden.

De nieuwe installatie zuigt het restafval van in totaal
6 productiemachines af. Dit afval wordt getransporteerd naar een shredder-installatie en vervolgens naar een perscontainer voor recyclage. Tijdens het transport wordt bovendien het stof uit het afval gefilterd.
De aanzuiging van het productieafval gebeurt door buizen met een diameter van 550 mm en met een luchtsnelheid van 30 m/sec. De installatie heeft een debiet van 26.000 m³ en ze is voorzien van de nieuwste generatie schakelkleppen, die bij de opgegeven omstandigheden ongeveer 25.000 maal per maand schakelen.

Net zoals de vorige installatie, is de terugverdientijd van deze nieuwe afzuiging minder dan 1 jaar!