Citrique Belge (Tienen): oplossing voor vochtige lucht en schimmelvorming

Citrique Belge is een belangrijke producent van citroenzuur en gerelateerde bijproducten. De producten worden voornamelijk op de Europese markt verkocht voor tal van toepassingen in de voedings-, dranken-, farmaceutische en schoonmaakmiddelensector.
De producten worden vervaardigd via fermentatieprocessen, waarbij zeer veel vochtige lucht vrijkomt. In de gangen rondom de fermentatieruimten ontstonden daardoor gemakkelijk schimmels en voor dit probleem zocht en vond het bedrijf een oplossing bij Limoco.


In de gangen werden in totaal 18 wandventilatoren met een capaciteit van 10.000 m³ per uur en per ventilator geplaatst: aan de ene zijde om lucht af te zuigen en aan de andere zijde om verse lucht in te blazen. De ventilatoren zijn traploos regelbaar (van 0 tot maximum capaciteit), in functie van de benodigde capaciteit op elk moment. Alle constructies zijn vervaardigd in Inox 316L (RVS).
De installering van dit nieuwe ventilatiesysteem zorgt vooral voor aangenamere en gezondere werkomstandigheden voor de medewerkers.
Maar ook met de omwonenden in Tienen werd rekening gehouden. Omdat het bedrijf in de buurt van een woonzone gevestigd is, werden er geluidsdempers geplaatst op bepaalde ventilatoren die het geluidsniveau beperkten tot 45 dB(A) op een afstand van 70 meter.
Met dit project kreeg Limoco opnieuw het vertrouwen van Citrique Belge, nadat we in 2008 reeds een grote opdracht mochten uitvoeren, die een belangrijke rol speelde in het voortbestaan van het bedrijf.