Aparte afzuiging bij Katoen Natie, site 1227 in Kallo

ico.featured.3

Opnieuw een project voor Katoen Natie in Kallo, hoor ik u denken? Inderdaad, Limoco wordt er regelmatig gevraagd om mee te denken in de richting van oplossingen en optimaliseringen.

Op de site 1227 in Kallo, waar zich de silo’s voor bulkproducten bevinden, installeerden we 15 jaar geleden al een centrale stofafzuiginstallatie voor twintig silo’s. Omdat de inhoud van zeven silo’s niet gecontamineerd mag worden met stoffen uit de andere silo’s, werd beslist om deze groep van zeven te voorzien van een aparte afzuiging.

Zowel boven- als onderaan wordt afgezogen. Bovenaan zijn twee afzuigpunten die gelijktijdig kunnen werken en onderaan is één afzuigpunt. Om de hoofdleiding van de bovenste afzuigpunten zuiver te houden, worden de twee uiterste kleppen om de twaalf uur geopend. De stofdoorstroming was een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het dimensioneren van deze oplossing.

Deze nieuwe, aparte afzuiging werd afgesplitst van de afzuiging van de andere silo’s en ze kreeg dus ook een apart elektrisch bord. Ze is voorzien van een automatische sturing, d.w.z. dat ze vanzelf gaat draaien wanneer een vrachtwagen wordt aangekoppeld om te lossen in de silo. Het aparte deel van de afzuiging heeft een capaciteit van 5.000 m³ en ze is volledig ATEX conform uitgevoerd.