Belwood: stofafzuiging groeit mee

Belwood is een naaldhoutzagerij in Amel, waar jaarlijks zo'n 200.000 m³ rondhout verwerkt wordt. Het hout wordt er gezaagd en geschaafd en vervolgens verwerkt tot DUO/TRIO balken, gelamineerd-, of gevingerlast hout. Toepassingen van de producten zijn o.a.: paletten, houten verpakking, tuinhout, panlatten, bouwhout, houtskeletbouw, industriële gebouwen, … .

Het bedrijf is al meer dan 20 jaar klant bij Limoco, en is zelfs één van de klanten van het eerste uur voor wat stofafzuiging betreft. Vandaag is de derde generatie van de familie Pauels reeds actief bij Belwood.
Zes jaar geleden plaatste Limoco een afzuiginstallatie (type Jet filter) met een capaciteit van 55.000 m³/u. De verschillende schaafmachines (voor aparte planken en voor balken) konden daarmee alternerend werken. Maar dat volstond niet meer en om de productie te kunnen optimaliseren, moesten de machines gelijktijdig kunnen draaien. De noodzaak drong zich dus op om de afzuigcapaciteit te verhogen en daarom werd een tweede filter geplaatst. Deze bijkomende installatie is van het type blower en heeft een capaciteit van 40.000 m³/u. Daarmee kan nu ruimschoots voldaan worden aan de behoefte om 80.000 m³/u te kunnen ontstoffen en is er zelfs nog marge voor uitbreiding.