Ecover: gezond werken zit in bedrijfs-DNA

Wie Ecover zegt, denkt automatisch aan huishoudproducten 'met een groen label'. Dat label is niet zomaar een label, daar zit een zeer doordachte en goed gefundeerde filosofie achter. 'Clean' staat niet alleen voor proper in de zin van 'netjes', maar ook voor de manier waarop producten ontwikkeld worden, voor de bedrijfspolitiek én voor de bedrijfswaarden. In die context is het voor Limoco een voorrecht om in dit bedrijf te kunnen bijdragen aan een gezonde werkomgeving. De samenwerking met Ecover startte zo'n vijf jaar geleden, met een eerste project.

Bij het meest recente project werd een systeem ontwikkeld om anijszuur (voor productie van cosmetica) en xanthaangom (verdikkingsmiddel) uit 4 productieciternes te zuigen. Het afzuigen gebeurt via kleppen met een kleine diameter en een klein debiet van 1.440 m³/u. De afgezogen producten worden vervolgens afgescheiden door een cycloon en opgevangen in een vat met dubbele bodem. Die dubbele bodem dient om het water te kunnen afvoeren dat afkomstig is van het sproeisysteem om de cycloon te reinigen. Gezien de aard van de producten werd het volledige systeem in inox vervaardigd.

Gelijktijdig met de uitvoering van bovenstaand project kwam de vraag van de klant om in een productielokaal warmteafvoer te voorzien. Daartoe werden 2 wandventilatoren geplaatst, met een totaal afzuigdebiet van 32.000 m³/u.