Een jaar na de eerstesteenlegging startte begin 2023 de productie in de nieuwe fabriek van VDL Bus & Coach in Roeselare. In deze nieuwe fabriek zullen elektrische bussen gebouwd worden voor de Europese markt. Volgens VDL Groep zal deze CO²-neutrale fabriek 'de modernste van Europa' worden.

Lees meer

SQM is een wereldwijd mijnbouwbedrijf dat actief is in industrieën die van strategisch belang zijn voor duurzame ontwikkeling, zoals gezondheid, voedsel, technologie en schone energie. Ze zijn o.a. wereldleider in de business van 'Specialty Plant Nutrition', oftewel kunstmeststoffen, turf, e.d. In de fabriek van SQM in Westdorpe (NL) wordt o.a. kunstmeststof afgevuld in zakken. Dit is een proces waarbij nogal wat stof vrijkomt dat bovendien agressieve eigenschappen kan hebben.

Lees meer

In een persbericht van 17/03/2023 lezen we: 'EcoWerf start met de productie van biogas in nieuwe vergistingsinstallatie'. EcoWerf bouwde die installatie samen met DRANCO, een bedrijf dat wereldwijd anaerobe vergisters opzet. Een gigantisch project waar Limoco, vanuit de eigen expertise, een bijdrage aan mocht leveren.

Lees meer

Werkhuizen Burgelman is een familiaal bedrijf waar draai- en freeswerken worden uitgevoerd.
Het werk met de CNC-machines veroorzaakt typische blauwe nevels die, door het vrij lage plafond in de bedrijfshal, moeilijk geëvacueerd konden worden, ondanks de aanwezigheid van plaatselijke afzuigingen op de CNC – machines.

Lees meer

Elia, netbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet, is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit in ons land. Ze zorgen tevens voor een evenwicht tussen vraag en aanbod.
Bepaalde gebeurtenissen of omstandigheden kunnen een energieonevenwicht of -tekort veroorzaken, met uitval van hoogspanning of zelfs een 'black-out' tot gevolg. Wanneer de hoogspanning daarna terugkeert, is er energie nodig in de verschillende hoogspanningsstations om goed te kunnen schakelen. Voor het opwekken van die energie zijn generatoren nodig. Elia heeft beslist om tegen 2030 in alle hoogspanningsstations noodgeneratoren te installeren.

Lees meer

Niet al onze projecten situeren zich in een industriële of een 'klassieke' bedrijfsomgeving. Ook organisaties uit totaal andere sectoren of openbare besturen weten ons te vinden. Vaak gaat het om 'speciallekes', of het uitwerken van een oplossing die vooral een meerwaarde betekent voor mensen in een specifieke werkomgeving of bij het uitoefenen van een hobby. Het is vaak na een hele zoektocht dat deze organisaties bij ons komen aankloppen. We tonen hier graag twee projecten die in onze context eerder eenvoudig te noemen zijn, maar die voor onze klanten een wereld van verschil maken.

Lees meer

Borit in Geel ontwikkelt en produceert dunne metalen onderdelen voor batterijcellen, die o.a. in waterstof aangedreven voertuigen gebruikt worden. De productie van deze onderdelen is een hoogtechnologisch proces te noemen en gebeurt op lasertafels. Deze tafels zijn voorzien van een afzuiging met een dubbele functie.

Lees meer

Bij Echo Precast Engineering in Houthalen worden machines en installaties ontwikkeld en geproduceerd die bestemd zijn voor de productie van voorgespannen betonelementen voor de bouwsector. De machines worden in het bedrijf ook gelakt. De hal waar dit lakproces gebeurt, had wel een afzuiging, maar deze was beperkt en daarom ging men op zoek naar een leverancier voor een nieuwe afzuiging alsook spuitwanden op maat.

Lees meer

Affilips N.V. in Tienen is geen onbekende naam voor Limoco. We mochten al verschillende keren samenwerken met deze producent van metaallegeringen.

Lees meer

Het Kasteel van Bokrijk, gelegen in het Provinciaal domein Bokrijk, huisvest de ‘Campus van het Vakmanschap’. Hiervoor werd de verdieping omgebouwd tot atelierlocatie voor vakmanschap.

Lees meer

Intersig, met hoofdzetel in Dendermonde, is een internationale speler in de staalverwerkingsnijverheid. Meer nog, het Vlaams bedrijf behoort tot de wereldtop en heeft ondertussen productievestigingen in België en Frankrijk. Wij
mogen hen al meer dan 10 jaar tot onze klantenkring rekenen.

Lees meer

Vynova Belgium is één van de zes productiesites van Vynova Group, een Europees chemiebedrijf. Op de site in Tessenderlo wordt onder meer ethyleendichloride (EDC) en monovinylchloride (MVC) geproduceerd, twee essentiële bouwstenen voor de productie van PVC.
Limoco werd aangesproken voor het installeren van een nieuwe geluidsomkasting voor de installatie waar H2-gassen behandeld worden.

Lees meer

In onze vorige editie kon u al uitgebreid lezen over de 'geöliede' samenwerking tussen Limoco en de VDL Groep. Eén van de vestigingen van de groep is VDL - GL Precision in Eindhoven. Daar worden hoog nauwkeurige fijnmechanische onderdelen geproduceerd. In de fabriekshal, waar continu een groot aantal CNC-machines draaien, wilde men een aantal situaties gelijktijdig optimaliseren.

Lees meer

Het bedrijf Zingametall ontstond 30 jaar geleden uit een samenwerking tussen de UGent en Umicore. Hun product 'Zinga' is een metallische coating op basis van zink, die een zeer hoge corrosiebescherming voor metalen biedt.

Bij de productie van Zinga worden de verschillende stoffen (o.a. zinkstof, solventen, harsen) gemengd. In het bedrijf in Eke was al een installatie voor stof- en dampafzuiging aanwezig, alsook een systeem voor ruimtelijke afzuiging. Alle installaties stonden binnen in de bedrijfshal en waren toe aan optimalisering.

Lees meer

'Ebema (Zutendaal) produceert materialen in prefabbeton voor de particuliere en voor de openbare markt', zo staat te lezen op hun website. Concreet spreken we hier o.a. over 'klinkers' om tuinen, terrassen, inritten en nog zoveel meer aan te leggen.
Om die klinkers te produceren, wordt gebruik gemaakt van trilpersen, die de betonmassa in mekaar doen zakken. Omdat de trilmachine veel geluid produceert, staat ze in een geluid- en stofdichte cabine, in de productiehal. Bij het trillen komt enorm veel stof vrij dat, als het neerdwarrelt, ook op en in de trilmotoren terechtkomt en zodoende (extra) slijtage veroorzaakt. 

Lees meer