MIVB, of voluit Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel, moeten we wellicht niet meer voorstellen. De vloot van MIVB bestaat uit zo'n 1.200 bussen, trams en metro's. Die moeten natuurlijk ook continu onderhouden worden. Om op een moderne en efficiënte manier te kunnen werken, werd in Haren (Brussel) een gloednieuw gebouw opgetrokken, met o.a. 4 werkplaatsen voor het onderhoud van al het rollend materieel.

Limoco mocht de nieuwe werkplaatsen voorzien van ventilatie-infrastructuur, volgens de specificaties van de opdrachtgever. Maar tevens met veel ruimte voor inbreng van de gespecialiseerde know-how van Limoco voor het uitwerken van 100% maatwerkoplossingen.

Lees meer

Nyrstar in Balen produceert, naast hoogwaardig zink, ook ultrafijn zinkpoeder dat intern gebruikt wordt in het zuiveringsproces. In de productievestiging in Balen zocht men, in het kader van orde en netheid, een systeem dat zinkpoeder opzuigt en zo voorkomt dat het naast de installaties terechtkomt. Geen alledaagse opdracht als je weet dat zinkstof zeer fijn en zwaar is.

Lees meer

Een 'booster fan' in polyester vervangen door een full inox axiale ventilator met een diameter van 1.225mm en met een gewicht van 700 kg, dat was de uitdaging bij Visko Teepak in Lommel.

Lees meer

Hortipoort in Puurs is producent van tuinpoorten in aluminium op maat. Het lassen, polieren en slijpen van de materialen zorgt voor veel stof in het atelier, in het bijzonder wanneer al die handelingen tegelijk bezig zijn. Bovendien is er bij aluminiumstof ook explosiegevaar, dus een ATEX conforme filterinstallatie was een absolute must.

Lees meer

Dit was een project zeer dicht bij huis, nl. bij maatwerkbedrijf Bewel, op een paar honderd meter van onze deur. In opdracht van Rob Air werkten we mee aan de bouw van een nieuw magazijn met werkplaats en kantoren, over twee verdiepingen. Rob Air was de aannemer voor verwarming, koeling en ventilatie in het bouwproject. Zij vroegen Limoco voor het maken en installeren van de kanalen, de roosters
(een 100-tal in de kantoren) en de kleppen én voor het afregelen van het geheel.

Lees meer

IKO nv is één van onze vaste klanten en in de vestiging te Antwerpen hebben we eerder al een aantal projecten gerealiseerd. Het laatste project was de plaatsing van twee
warmeluchtgeneratoren voor de verwarming van twee opslagplaatsen met verschillende criteria.

Lees meer

Samen met Krantz Clean Air Solutions werkten we aan een project in Geilenkirchen (D) bij KSK Industrielackierungen GmbH & Co. KG. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een industrieel verfbedrijf, vooral voor auto-onderdelen.

Lees meer

Door een verschuiving in de markt kent Caradon Stelrad, producent van (klassieke) radiatoren, de laatste jaren een enorme groei. In Heerlen werd begin 2019 een gloednieuw en modern distributiecentrum in gebruik ge-nomen en daardoor kwam er in de vestiging in Nuth (NL) meer ruimte voor de productie. Dat betekende tegelijk dat er meer warme lucht nodig was om de extra productieruimte te verwarmen.

Lees meer

'Better life, better packaging': met die filosofie in het achterhoofd trok het Chinese verpakkingsbedrijf CPMC in 2018 voor het eerst naar Vlaanderen. CPMC liet zijn oog vallen op Genk, waar landgenoot Haoneng enkele jaren eerder Illochroma overnam. In deze drukkerij worden etiketten voor bierflesjes, blikjes en andere drankverpakkingen gemaakt. De twee Chinese bedrijven richtten in Genk een joint venture op en bouwen er een nieuwe productiefaciliteit, die binnenkort officieel de deuren opent. (bron: artikel verschenen in Trends, begin 2019)

Lees meer

In de Abdij van Averbode werd vorig jaar de ruimte van de voormalige boekhandel omgebouwd tot kaarsenkapel. De vraag naar de mogelijkheid om een kaarsje te ontsteken groeide immers, en de ruimte in de abdijkerk was vaak ontoereikend. Toen de abdijwinkel verhuisde naar een nieuwe locatie in het belevingscentrum Het Moment, gingen de paters norbertijnen op zoek naar een invulling voor het oude koetshuis naast de kerk. De inrichting van een kaarsenkapel was daarmee een feit.

Lees meer

Nog zo'n niet-alledaagse bedrijfsomgeving was die van Studio Pieter Stockmans in Genk. In het porseleinatelier wordt exclusieve porseleinkunst gecreëerd, door ambachtelijke productie te combineren met een hedendaagse, experimentele aanpak. De studio is gevestigd op de mijnsite C-Mine. Het serviesgoed van deze Belgische specialist in designs uit hardporselein vindt zijn weg wereldwijd en wordt door topchefs in de beste restaurants op tafel gebracht.

Lees meer

Een typisch kenmerk van de projecten van Limoco is dat ze meerwaarde bieden aan projecten van andere leveranciers, dat ze bedrijfsomstandigheden verbeteren, rendement verhogen of processen efficiënter maken. In die context kunnen we regelmatig spreken van 'co-creatieprojecten': samen met een andere leverancier of partner leveren we een totaaloplossing bij een gezamenlijke klant. Zoals bij Aquafin in Overpelt.

Lees meer

Bij Fike® in Herentals worden producten gemaakt die zorgen voor procesveiligheid en operationeel goed functioneren in verschillende industrieën. Dit kan gaan van bescherming van mensen, gebouwen of installaties tot bescherming van handelingen en processen in de olie-en gasindustrie. Denk bijvoorbeeld aan brandbeveiliging, explosiebeveiliging of overdrukbeveiliging.

Lees meer

Bij De Neef Chemical Processing (DNCP) worden organische solventen en speciale chemicaliën gezuiverd en klaargemaakt voor hergebruik. De stoffen zijn voornamelijk afkomstig uit de chemische, farmaceutische en verfindustrie. Sommige producten worden 'op maat' gezuiverd voor de klant en andere solventen worden herwerkt om via de eigen verkoopkanalen opnieuw te verdelen.

Het bedrijf heeft ook een vestiging in Kallo, waar Limoco al eerder een project uitvoerde. De opdracht in Heist-op-den-Berg was in het kader van veiligheid en milieuwetgeving.

Lees meer

Wie Ecover zegt, denkt automatisch aan huishoudproducten 'met een groen label'. Dat label is niet zomaar een label, daar zit een zeer doordachte en goed gefundeerde filosofie achter. 'Clean' staat niet alleen voor proper in de zin van 'netjes', maar ook voor de manier waarop producten ontwikkeld worden, voor de bedrijfspolitiek én voor de bedrijfswaarden. In die context is het voor Limoco een voorrecht om in dit bedrijf te kunnen bijdragen aan een gezonde werkomgeving. De samenwerking met Ecover startte zo'n vijf jaar geleden, met een eerste project.

Lees meer