Kinepolis (Hasselt)

ico.featured.2Limoco mocht een ventilatiesysteem installeren op een plaats waar je het misschien niet zou verwachten: bij de snoep- en drankenshop in de foyer van Kinepolis. Hier kunnen de bioscoopbezoekers via een zelfbedieningssysteem hun frisdrank, popcorn en andere versnaperingen kiezen om vervolgens af te rekenen bij de kassa.

De tapinstallatie van de frisdrank is voorzien van een ijsblokkenmachine en bij het maken van die ijsblokjes komt er behoorlijk veel warmte vrij.

De plaats van de tapinstallatie, midden in de foyer, is geen evidente locatie om die warmte gemakkelijk kwijt te geraken. Limoco bedacht en installeerde een systeem waarbij niet alleen de warmte van de ijsblokkenmachine maar ook die van de popcornbar afgevoerd kunnen worden. Het ventilatiesysteem zorgt er bovendien voor dat de afgevoerde warme lucht gerecupereerd wordt voor de verwarming van de inkom van de foyer. Behalve een oplossing voor het ventilatieprobleem, is dit dus ook een energiebesparende maatregel. Of hoe de ijsblokjes de inkomhal van Kinepolis helpen verwarmen!