Altez: oplossing ontwikkeld in testlab Limoco

ico.featured.5Altez in Meeuwen is een allround bouwpartner voor agrarische en industriële bouwprojecten. Denk maar aan stallen, loodsen, kantoren, winkels, bedrijfsunits en garages.

Zij maken voor hun constructies o.a. gebruik van 'sandwichpanelen' die op maat gezaagd worden. Bij het verzagen van de panelen, valt er altijd wel wat isolatie uit. Dat afval wordt afgezogen, maar de bestaande filterinstallatie, waar dat tot nu toe mee gebeurde, kon dit stof niet goed verwerken. Het systeem voor het ledigen van de opvangzakken was bovendien niet gebruiksvriendelijk: ze waren snel vol en moesten dus ook vaak geledigd worden.

Limoco slaagde erin om een oplossing uit te werken waarbij de kosten toch tot een minimum beperkt bleven. Een cycloon én een extra ventilator zorgen voor een voorafscheiding. Daardoor wordt de eigenlijke filter minder belast.

De oplossing kwam tot stand na uitgebreide testen in het 'testlab' bij Limoco. De situatie van de klant werd gesimuleerd (mét materiaal van de klant) en zodoende kon theoretisch bepaald worden welke opstelling het beste resultaat zou opleveren. Vandaag kunnen we stellen dat minimum 95% van het afval vooraf wordt afgescheiden, hetgeen bijzonder efficiënt is. Het afval wordt nu ook getransporteerd naar big bags, en dat is dan weer veel gemakkelijker om af te voeren.