Forse investering bij speeltoestellen fabrikant Europlay

Sommige van onze klanten zijn zo enthousiast over de samenwerking dat ze zelf vragen om hun project in onze nieuwsbrief te publiceren. Daar kunnen wij alleen maar heel gelukkig om zijn!
De firmanaam Europlay nv zegt u misschien niet zo veel, maar hun speeltoestellen bent u ongetwijfeld al wel ergens tegengekomen op speelpleinen van scholen, in uw stad of gemeente, op een camping of een andere openbare plaats. Het bedrijf in Dendermonde fabriceert toestellen in hout, kunststof en metaal. De veelkleurige speeltoestellen kom je in zowat gans Europa tegen en zelfs ook daarbuiten. Europlay is een zusterbedrijf van onze andere klanten Houtland Garden en Tech-Wood.

Na een moeilijk jaar 2020, door de pandemie, besloot de firma in 2021 toch te investeren in een volledig nieuwe afzuiging in Dendermonde. Limoco kreeg het vertrouwen om dit mooie project uit te voeren.

Europlay had al een afzonderlijke afzuiginstallatie voor de kunststof- en metaalafdeling. De afzuiging in de afdeling houtbewerking, die het belangrijkste deel van de productie vertegenwoordigt, was dringend aan vervanging toe. Er werd geopteerd voor een installatie die drie afgescheiden hallen verbindt. De buizen lopen door boven op het dak. Een hal met de CNC-installaties wordt zo verbonden met een assemblageafdeling en met de afdeling Eco-Play, waar natuurlijke speelelementen op een ambachtelijke manier geproduceerd worden.

De afzuiginstallatie is van het type blowerfilter met persluchtreiniging. In totaal zijn er 5 afzuiglijnen op aangesloten, samen goed voor een debiet van 34.000 m³/u.

Enkele features van de installatie:

  • De filter werkt in onderdruk. Daardoor draait de ventilator in zuivere lucht en is er geen slijtage door stof.
  • Transport van stof en houtkrullen gaat naar de silo. Er is tevens een handmatige wisselklep voorzien om transport te switchen naar een container, bijvoorbeeld wanneer de silo vol is.
  • Brandbeveiliging d.m.v. een automatische brandklep.
  • Geluiddemper op de uitlaat van de hoofdventilator.
  • Energiebesparing: de installatie is frequentiegestuurd en draait dus in functie van het aantal machines dat gelijktijdig in werking is.