De naam van het bedrijf laat al vermoeden dat er een link is met het Eifelgebied, dat voor het grootste deel in Duitsland ligt, maar ook een klein stukje in Duitstalig België. Meer bepaald in Bütgenbach produceert Eifel Holz al 35 jaar schors- en humusproducten van hoge kwaliteit. Schors afkomstig van de houtoogst in de omringende bosgebieden wordt o.a. gebruikt voor productie van potgrond en gehakselde schors.
In een nieuwe, ultramoderne houtvezelfabriek worden de zogenaamde hernieuwbare grondstoffen geproduceerd en in zakken afgevuld.

Lees meer

Maatwerk en/of totaalinrichting van woningen alsook houtskeletbouw, daarvoor kan je terecht bij Stef Roets in Bilzen. Deze jonge ondernemer investeerde recent in een nieuwbouw voor zijn bedrijf, inclusief een nieuw machinepark met onder meer een opdeelzaag, CNC-machine, breker, kantenlijmer en schuurmachine.

Lees meer

Denderwood in Erpe-Mere is vooral gekend om de import van hardhout uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika.
Voor de uitbreiding van de activiteiten van dochteronderneming DDW Hardwoods bouwde het bedrijf een volledig nieuwe fabriek in Neufchâteau. Het betreft twee grote hallen waar hout geschaafd en ge-stockeerd wordt.

Lees meer

Ozen Interieur in Genk is gespecialiseerd in maatwerk voor zowel particulieren als bedrijven, en zowel voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten. Ozen maakt inbouwkasten, keukens, badkamers, deuren, brandwerende deuren, gyprocwerken, parket en laminaat, tuinhuizen, carports en poolhouses, terrasoverkappingen, gevelbekledingen en houten poorten.

 

Lees meer

Ecologisch bouwen wint steeds meer aan interesse. Houtskeletbouw zit daardoor ook in de lift.
Om aan de gestegen vraag naar materiaal voor houtskeletbouw te kunnen voldoen, bouwde CRAS in Waregem een volledig nieuwe hal, op een 200-tal meter van de site waar Limoco eerder al een optimalisatie van de stofafzuiging uitvoerde.

Lees meer

Sommige van onze klanten zijn zo enthousiast over de samenwerking dat ze zelf vragen om hun project in onze nieuwsbrief te publiceren. Daar kunnen wij alleen maar heel gelukkig om zijn!
De firmanaam Europlay nv zegt u misschien niet zo veel, maar hun speeltoestellen bent u ongetwijfeld al wel ergens tegengekomen op speelpleinen van scholen, in uw stad of gemeente, op een camping of een andere openbare plaats. Het bedrijf in Dendermonde fabriceert toestellen in hout, kunststof en metaal. De veelkleurige speeltoestellen kom je in zowat gans Europa tegen en zelfs ook daarbuiten. Europlay is een zusterbedrijf van onze andere klanten Houtland Garden en Tech-Wood.

Lees meer

DUPAC staat voor Duurzame Paneel Constructies. Het bedrijf, gevestigd in Bocholt, produceert en levert panelen voor houtskeletbouw en dak- en timmerwerk. Hun klanten zijn professionele aannemers in houtskeletbouw.

Sinds de oprichting 10 jaar geleden is DUPAC al klant bij Limoco. In hun eerste bedrijfshal plaatsten we destijds een gereviseerde afzuiginstallatie uit ons tweedehands aanbod.

Lees meer

Kingspan Access Floors, een divisie van Kingspan Group, is wereldleider als leverancier van verhoogde (computer)vloeren. Je vindt de verhoogde vloeren terug in kantoren, datacentra, callcentra en grote retail gebouwen. Omgevingen waar veel bekabeling aanwezig is, die op een veilige en esthetische manier weggewerkt dient te worden.

Lees meer

Dat we met onze projecten mooie referenties opbouwen, dat is één zaak. Dat onze klanten hun tevredenheid uitdragen naar collega's, zelfs over landsgrenzen heen, dat is nog een andere zaak. Maar wel iets dat ons bijzonder dankbaar én trots maakt!

Begin dit jaar bracht die mond-tot-mond reclame ons naar Olpe-Neuenkleusheim, in de prachtige streek van Sauerland in Duitsland, waar de firma Schrage Holz een gloednieuwe bedrijfshal bouwde. Een miljoeneninvestering nadat het bedrijf in april 2020 volledig in de as gelegd werd door een bijzonder zware bedrijfsbrand. Stefan en Michael Schrage, de tweede en derde generatie van een familiebedrijf dat al 75 jaar bestaat, twijfelden aanvankelijk om opnieuw te beginnen. Maar ze zetten moedig door en bouwden alles van nul weer op. 

Lees meer

Dit familiebedrijf in Geraardsbergen is al meer dan 10 jaar klant bij Limoco. In 2009 installeerden we er een eerste filterinstallatie. Omdat het bedrijf, na de verhuis in 2016 naar een nieuwe locatie, in volle expansie is, werd het machinepark van schaafmachines uitgebreid. Het debiet van de bestaande filter was niet meer voldoende om het stof en houtkrullen van alle schaaflijnen efficiënt af te zuigen. Daarom investeerden ze dit jaar in een tweede filterinstallatie.

Lees meer

Moeilijk gaat ook. Dat hebben we samen met onze klant Jones Binnendeuren bewezen. Het bedrijf is gevestigd in Hechtel-Eksel, op een locatie in een gesloten bebouwing. Dat zorgde voor een aantal praktische belemmeringen.

Lees meer

Interieurontwerpers en –bouwers Weygers in Hasselt zijn vooral gekend om hun interieurprojecten voor winkels en bedrijven. Toen ze investeerden in hun machinepark bleek hun bestaande afzuiging, die Limoco 20 jaar geleden plaatste, ondergedimensioneerd. Daarom maakte de oude installatie plaats voor een volledig nieuwe afzuiging.

Lees meer

In de afdeling Houtbewerking van KS Diest was een nieuwe filter nodig. De oude had een te beperkte capaciteit en was ook niet duurzaam vermits de warme lucht niet gerecupereerd kon worden. De school besliste om te investeren in een nieuwe, energiezuinige installatie.

Lees meer

Houtbedrijf Lavrijsen groeide, sinds de oprichting in 1970, van een maalderij uit tot een algemene houthandel voor zowel particulieren als groot- en kleinhandel. Klanten vinden er een breed assortiment: massief hout, plaatmaterialen, golfplaten, isolatie, producten voor de tuinsector, dakramen, maar ook artikelen voor de binnenhuisinrichting en gereedschappen.

De gestage groei noopte het bedrijf tot uitbreiden, zowel qua plaats als qua machines.

Lees meer

Meestal gebeurt de investering in een (nieuwe) filterinstallatie om redenen die gerelateerd zijn aan de productie: een uitbreiding van het machinepark, sneller en efficiënter kunnen werken, meer capaciteit, energiebesparing, enz. Dat een stofafzuiging ook de gezondheid van de medewerkers ten goede komt, is uiteraard een belangrijke plus.

Lees meer