Moeilijk gaat ook. Dat hebben we samen met onze klant Jones Binnendeuren bewezen. Het bedrijf is gevestigd in Hechtel-Eksel, op een locatie in een gesloten bebouwing. Dat zorgde voor een aantal praktische belemmeringen.

Lees meer

Interieurontwerpers en –bouwers Weygers in Hasselt zijn vooral gekend om hun interieurprojecten voor winkels en bedrijven. Toen ze investeerden in hun machinepark bleek hun bestaande afzuiging, die Limoco 20 jaar geleden plaatste, ondergedimensioneerd. Daarom maakte de oude installatie plaats voor een volledig nieuwe afzuiging.

Lees meer

In de afdeling Houtbewerking van KS Diest was een nieuwe filter nodig. De oude had een te beperkte capaciteit en was ook niet duurzaam vermits de warme lucht niet gerecupereerd kon worden. De school besliste om te investeren in een nieuwe, energiezuinige installatie.

Lees meer

Houtbedrijf Lavrijsen groeide, sinds de oprichting in 1970, van een maalderij uit tot een algemene houthandel voor zowel particulieren als groot- en kleinhandel. Klanten vinden er een breed assortiment: massief hout, plaatmaterialen, golfplaten, isolatie, producten voor de tuinsector, dakramen, maar ook artikelen voor de binnenhuisinrichting en gereedschappen.

De gestage groei noopte het bedrijf tot uitbreiden, zowel qua plaats als qua machines.

Lees meer

Meestal gebeurt de investering in een (nieuwe) filterinstallatie om redenen die gerelateerd zijn aan de productie: een uitbreiding van het machinepark, sneller en efficiënter kunnen werken, meer capaciteit, energiebesparing, enz. Dat een stofafzuiging ook de gezondheid van de medewerkers ten goede komt, is uiteraard een belangrijke plus.

Lees meer

Onze buren van Diresco zijn fabrikantzn van kwartscomposiet, dat vooral wordt toegepast in interieur-omgevingen voor o.a. keuken- en badkamertabletten. De panelen van ongeveer 20 mm dik worden nabewerkt langs de randen. Een zware robot haalt ze langs de vier zijden door een freesmachine. Bij die handelingen komen stof en brokstukken vrij en dat materiaal dient afgezogen te worden.

Lees meer

Het gaat hard bij Vanlandschoot Hout in Wingene. In 2017 plaatsten we er een nieuwe superblowerfilter met een capaciteit van 55.000 m³/u. Amper anderhalf jaar later hebben we een tweede installatie, met een capaciteit van 34.000 m³/u geplaatst. Hadden we dan ergens een fout gemaakt in een berekening of in de dimensionering? Toch niet! Maar als opportuniteiten zich voordoen, moet je ze grijpen.

Lees meer

Belwood is een naaldhoutzagerij in Amel, waar jaarlijks zo'n 200.000 m³ rondhout verwerkt wordt. Het hout wordt er gezaagd en geschaafd en vervolgens verwerkt tot DUO/TRIO balken, gelamineerd-, of gevingerlast hout. Toepassingen van de producten zijn o.a.: paletten, houten verpakking, tuinhout, panlatten, bouwhout, houtskeletbouw, industriële gebouwen, … .

Lees meer

Houtland, met hoofdzetel in Dendermonde is reeds jaren toonaangevend als leverancier en fabrikant van kwalitatieve tuinhoutproducten, tuinpoorten, speeltoestellen en straatmeubilair. Drogen en schaven gebeurt in eigen huis.

Lees meer

Dit familiebedrijf is een regionale speler in de streek rond Poperinge (West-Vlaanderen). Naast een houthandel, met materiaal voor doe-het-zelver én vakman, kunnen klanten hier ook terecht voor maatwerk constructies (tuinhuis, houten carport, houten garage, poolhouse, houten en composiet terras, houten poort, gevelbekledingen, brievenbus, buitenkeuken, keuken, dressings, badkamermeubelen, tafels, deuren, enz.).

Lees meer

Nog een bekende naam in ons projectoverzicht is die van Jansen Products. In de afdeling 'Algemene Binnenafwerking' mocht Limoco opnieuw een installatie voor stofafzuiging plaatsen. Dit gebeurde in een nieuwe hal, die gebouwd werd voor het verzagen van gyproc panelen.

Lees meer

In onze vorige nieuwsbrief kon u al lezen dat bij Group Nivelles een investeringsproject werd uitgerold in verschillende fasen. De tweede fase omvatte de verhuis van de activiteiten uit Sint-Truiden en Tilburg naar Gingelom. Die activiteiten werden ondergebracht in de gerenoveerde hal, na de verhuis van de 'Solid Surface' productie naar een nieuwe hal.

Lees meer

Houtskeletbouw wordt vandaag niet alleen toegepast voor woningbouw maar ook voor grotere projecten zoals appartements- of kantoorgebouwen of zelfs utiliteitsgebouwen. Die evolutie noopte de firma Herisons in Essen tot uitbreiding en een verhuis naar een andere locatie. Het machinepark verhuisde mee en er werd geopteerd om in de nieuwe hal te investeren in een nieuwe afzuiginstallatie.

Lees meer

Bij Schrijnwerkerij Smeets in Diepenbeek is vandaag reeds de 3de generatie van de familie aan de slag. Het bedrijf is bijzonder veelzijdig in haar aanbod. Men produceert houten binnen- en buitenschrijnwerk (o.a. tuinpoorten, garagepoorten, trappen, ramen, deuren, enz.), brandwerende deuren en maatmeubilair voor alle interieurtoepassingen (keuken, badkamer, dressing, kantoor, enz.).

Lees meer

De firma Vanlandschoot Hout is al meer dan 70 jaar een gevestigde waarde in Wingene. Destijds opgericht als houthandel, heeft het bedrijf zich later meer en meer gespecialiseerd in de productie van binnendeuren en gefineerde maatpanelen. Sinds 2002 wordt er eveneens parketvloer geproduceerd.

Lees meer