Pami Office Furniture

ico.featured.1

Soms gebeurt het dat bedrijven na een onfortuinlijke ervaring op zoek moeten naar een noodoplossing om hun productie toch te kunnen laten verder draaien. Dat overkwam ook Pami, de producent van kantoormeubilair in Overpelt, vorig jaar.
Pami haalde het nieuws nadat een stofexplosie in hun afzuiginstallatie een brand veroorzaakte.

Om de productiestilstand tot een minimum te beperken, ging men in eerste in-stantie op zoek naar een tijdelijke oplossing die snel gerealiseerd kon worden. Limoco had op dat moment een tweedehands installatie ter beschikking die in amper 3 dagen tijd bij Pami geplaatst en in werking gesteld werd.
Dat gaf zowel Pami als onze ingenieurs de tijd om een nieuwe installatie, met aangepaste capaciteit én voorzien van een vonkdetectiesysteem, te ontwikkelen en te installeren.

De nieuwe afzuiginstallatie heeft een capaciteit van 34.000 m³ en is frequentiegestuurd. Ze draait dus enkel in functie van de behoefte op elk moment. Daarnaast wordt ook de warme lucht na afzuiging gerecupereerd.
Het vonkdetectiesysteem zorgt ervoor dat de installatie automatisch uitgeschakeld wordt wanneer er vonken gedetecteerd worden, hetgeen ook een minimale vereiste is vanwege de brandverzekering.

Met dit project heeft Limoco nogmaals bewezen dat we niet enkel een betrouwbare partner zijn in ontwikkeling en plaatsing van nieuwe installaties, maar dat we eveneens voor onze klanten klaar staan en snel voor een oplossing kunnen zorgen in onvoorziene omstandigheden.