Gestage groei bij Houtbedrijf Lavrijsen

Houtbedrijf Lavrijsen groeide, sinds de oprichting in 1970, van een maalderij uit tot een algemene houthandel voor zowel particulieren als groot- en kleinhandel. Klanten vinden er een breed assortiment: massief hout, plaatmaterialen, golfplaten, isolatie, producten voor de tuinsector, dakramen, maar ook artikelen voor de binnenhuisinrichting en gereedschappen.

De gestage groei noopte het bedrijf tot uitbreiden, zowel qua plaats als qua machines.

Een bestaande opslaghal werd omgebouwd tot extra schrijnwerkerij. De bestaande afzuiginstallatie, met een capaciteit van 10.000 m³/u werd door Limoco aangevuld met een extra installatie van 20.000 m³/u. Het gaat om een energiezuinige onderdrukfilter waarop 3 productielijnen zijn aangesloten. De afzuiging kan op de verschillende lijnen afzonderlijk in- of uitgeschakeld worden. Het afgezogen stof wordt opgevangen in een container.

Van de capaciteit van de nieuwe installatie wordt momenteel 60% benut. De overige 40% is reservecapaciteit die kan aangesproken worden wanneer er nog extra machines aan het bestaande machinepark worden toegevoegd.

Andere features van de installatie zijn nog: een automatisch reinigingssysteem, een blussysteem en de recuperatie van de warme lucht voor verwarming van de hal.