Van ’Limburgse Montage & Constructie'
tot nationale referentie
in industriële ventilatie en afzuiging

Limoco anno 2015

Vandaag kan Limoco een bijzonder mooie referentielijst bij zeer trouwe klanten voorleggen. Het bedrijf telt 40 medewerkers die samen voor een omzet van + 7 miljoen euro zorgen. Er wordt ook continu gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen. Zo is er de CPF-filter (Cyclo Power Filter), een filtersysteem dat tevens gebruikt kan worden voor het afzuigen van (productie)afval. Dat maakt dat de toepassingen van Limoco zich uitbreiden naar verschillende sectoren. We hebben ze ondergebracht in deze 5 segmenten:

  • Houtbewerking
  • Industrie
  • Voedingssector
  • Logistiek
  • Afvalafzuiging

Nieuwe afdeling voor Woningventilatie

In mei 2011 worden de nieuwe kantoren in gebruik genomen.
Tim Stinkens, die in 2010 zijn eerste stappen in het bedrijf gezet heeft, zorgt mee voor de oprichting van de afdeling Woningventilatie.
In 2014 beslist Jan Stinkens om het wat rustiger aan te doen en de fakkel stilaan door te geven aan zoon Tim. Ook zoon Pieter is intussen werkzaam in het bedrijf.

Enkel nog ventilatie en afzuiging

Eind 2010 wordt de interieurafdeling (metalen trapconstructies) verkocht. Ondertussen is ventilatie in particuliere woningen sinds 2006 verplicht. Dit is de aanzet om de expertise in industriële ventilatie ook nuttig te maken in de particuliere sector.

Jan Stinkens gaat alleen verder met Limoco

Het bedrijf wordt opgesplitst in Limoco en Industria. Industria verhuist naar Lanklaar. Limoco komt volledig in handen van Jan Stinkens en blijft gevestigd in Opglabbeek. De focus ligt op 3 activiteiten: industriële ventilatie, stofafzuiging en metaalconstructies voor interieurbouw (o.a. trappen). Vanaf dan wordt fors geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing van het bedrijfsgebouw en in het machinepark. In totaal wordt er voor 5 miljoen euro geïnvesteerd, zonder te kunnen genieten van enige subsidiesteun. De kroon op het werk is de start van de bouw van de nieuwe kantoren, een architecturaal pareltje. In 2009 wordt de firmanaam officieel Limoco N.V.

Limoco Industries krijgt nieuwe eigenaars

De oprichter verkoopt het bedrijf aan de gebroeders Luc & Marc Leenders. Zij integreren vervolgens de firma JADI bvba van Jan Stinkens, inclusief het voltallig personeel, in Limoco Industries. Met JADI wordt de bijzondere expertise in afzuiginstallaties voor schrijnwerkerijen en houtbewerkings-bedrijven binnengehaald. In 1996 wordt ook het bedrijf Beckers Metaalwerken overgenomen. Zij zijn gespecialiseerd in interieurschrijnwerk, zoals trappen, en zware metaalconstructies. Het bedrijf telt dan 44 medewerkers. In 1997 verlaten de gebroeders Leenders het bedrijf.

Limoco Industries wordt opgericht

Hendrik Klerkx richt het bedrijf ’Limburgse Montage & Constructie’ op in de kelder van zijn woning in Opglabbeek. In 1978 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie op het industrieterrein in Opglabbeek. De groei is spectaculair: van 1000 naar 4000 m², van 5 naar 35 medewerkers en een omzet van 130 miljoen BEF (3,25 miljoen euro) in 1990.