Houtland (Dendermonde) breidt machinepark uit

Houtland, met hoofdzetel in Dendermonde is reeds jaren toonaangevend als leverancier en fabrikant van kwalitatieve tuinhoutproducten, tuinpoorten, speeltoestellen en straatmeubilair. Drogen en schaven gebeurt in eigen huis.

De stofafzuiging met zakkenfilters in hun vestiging in Dendermonde was aan vervanging toe, o.a. wegens uitbreiding van het machinepark en investering in een nieuwe, grote CNC-machine. Zodoende maakte de oude installatie plaats voor een torenfilter met een capaciteit van 40.000 m³/u.

Bij de berekening van de capaciteit is rekening gehouden met een reserve, zodat uitbreiding van het machinepark in de toekomst mogelijk is. De nieuwe filter bedient 5 aparte lijnen, verdeeld over 2 werkplaatsen. Het is net het gegeven van die 2 werkplaatsen dat een bijzondere oplossing vroeg. De nieuwe CNC-machine staat in de ene werkplaats, terwijl de oude zakkenfilters te vervangen waren in de andere werkplaats. Om de twee te combineren, werd een leiding geplaatst van de nieuwe installatie naar de 2de werkplaats, zodat het geheel van de machines op de stofafzuiging aangesloten kon worden.