Bart Baeten (Baeten-Van Es - Rumst): „Zeer vlot verlopen van eerste contact tot en met installering“

Baeten-Van Es is een familiaal bouwbedrijf in Rumst met meer dan 100 werknemers in verschillende gespecialiseerde afdelingen, waaronder binnen- en buitenschrijnwerk. De firma is 27 jaar geleden opgericht door Frans Baeten en zijn echtgenote en vandaag wordt het bedrijf mee geleid door de zonen Bart en Wim. Sinds het begin van de jaren '90 kent het bedrijf een enorme groei, zowel in aantal medewerkers als machines.
Toen er vorig jaar een nieuwe ramenstraat (Conturex) geïnstalleerd werd, bleek de bestaande afzuigcapaciteit niet meer voldoende en ging het bedrijf op zoek naar een leverancier voor een volledig nieuwe afzuiginstallatie.

Bart Baeten: “We hadden nooit eerder samengewerkt met Limoco, maar we kenden hen wel als leverancier van industriële ventilatie en afzuiging, voornamelijk via hun aanwezigheid in de vakbladen. We hebben hen gecontacteerd en zij hebben voor ons een technische berekening gemaakt van de installatie die nodig was in onze productiehal. We hebben dan beslist om te investeren in een energiezuinige blowerfilter (onderdrukfilter).”

De nieuwe installatie heeft een capaciteit van 44.000 m³/u en behalve de nieuwe Conturex werden ook alle andere houtbewerkingsmachines op deze nieuwe afzuiging aangesloten. Ook het merendeel (80%) van het leidingennet werd vernieuwd. Het afgezogen stof wordt via een transportventilator naar een bestaande silo afgevoerd.
Voor de klant biedt deze installatie, behalve een verhoogde afzuigcapaciteit ook een energiebesparend effect gezien de energiezuinige eigenschappen van onze blowerfilters.

De montage werd ingepland en uitgevoerd tijdens het eindejaarsverlof, zodat er geen productiestilstand was in het bedrijf.

“Vanaf het eerste contact tot en met de installering is alles zeer vlot verlopen. Wij zijn absoluut tevreden over de samenwerking met Limoco. Het is een hele goede leverancier, met veel vakkennis in huis. Onze nieuwe installatie is zeer goed gedimensioneerd en ik kan hun werk dan ook alleen maar aanbevelen,” besluit Bart Baeten.