Group Nivelles (Gingelom): “Kennis van zaken en correcte opvolging maken het verschil“

Group Nivelles is een familiebedrijf dat haar oorsprong kent in Sint-Truiden. De activiteiten zijn vandaag verspreid over 3 locaties. In de schrijnwerkerij in Sint-Truiden worden badkamermeubels geproduceerd. In Gingelom is een productiehal waar producten in Solid Surface (gietmateriaal naar 'eigen recept') vervaardigd worden, voornamelijk bestemd voor afwerking van de badkamer. En in de vestiging in Tilburg worden badkamergarnituren én de gekende I-DRAIN® geproduceerd.

Het bedrijf besliste om te investeren in een uitbreiding van de hal in Gingelom om vervolgens alle activiteiten op die locatie te centraliseren. In een eerste fase werd een nieuwe hal van 3.500 m² gebouwd om de gietactiviteiten in onder te brengen. In deze hal installeerde Limoco een nieuwe persluchtgereinigde blowerfilter met een debiet van 35.000 m³/u. voor de afzuiging van het heel fijne stof dat bij de afwerking van het gietmateriaal vrijkomt. Op de installatie zijn 2 schuurmachines, een opdeelzaag en een CNC-machine aangesloten. Het veelkleurig stof wordt afgevoerd naar een container en met behulp van een 'winter-zomerklep' kan men zelf bepalen of de gefilterde lucht naar binnen of naar buiten geblazen wordt.

Operationeel Manager Natasja De Bruyker: “We kenden Limoco al omdat zij bij ons het onderhoud van de bestaande afzuiging voor hun rekening nemen. Omwille van de grootte van dit project hebben we ook enkele andere leveranciers aangesproken. Ondanks het prijsverschil hebben we toch beslist om met Limoco in zee te gaan omwille van hun kennis van zaken én hun correcte opvolging. Bovendien wordt het volledige traject, vanaf de offerte tot en met de oplevering en de nazorg door één persoon ter harte genomen. Dat werkt bijzonder efficiënt en het heeft ook mee onze keuze voor Limoco bepaald. Het werk is vlot verlopen: Limoco zorgde voor de installatie en de leidingen in de nieuwe hal. Vervolgens werden de machines verhuisd en onmiddellijk aangesloten op het nieuwe net.”

 

“Met ons investeringsproject is in totaal een bedrag van 5 miljoen euro gemoeid. De eerste fase is achter de rug en in een volgende fase gaan we de activiteiten uit Sint-Truiden en Tilburg ook naar Gingelom verhuizen. We zullen dan over een totale bedrijfsoppervlakte van 9.500 m² kunnen beschikken waar we met een team van 62 medewerkers aan de slag zijn,” besluit mevrouw De Bruyker.

 

(Tekst: Ann Kempeneers - buroplus)