Tech-Wood: “De gevolgen van de brand hadden veel erger kunnen zijn“

Tech-Wood in Wichelen, een dochterbedrijf van Houtland, schaaft en recycleert hout en levert daarmee voornamelijk voorraad aan het moederbedrijf. Een stukje metaal dat bij het schaven mee in de stofafzuiging belandde, veroorzaakte midden juni een brand in de filterinstallatie. Gelukkig kon de brandweer de schade beperken tot de filter, maar dat betekende toch dat de productie even stillag.

Kristof Valcke vertelt hoe Limoco bijsprong om in eerste instantie de productiestilstand te beperken én op welke manier ze Tech-Wood ontzorgden dankzij de inbreng van hun expertise in het dossier bij de brandverzekering.

“Na de brand was het onze grootste bekommernis om de productie zo snel mogelijk weer te kunnen opstarten. Limoco heeft ons daarbij uitstekend geholpen door binnen de week met een reservefilter voor een noodoplossing te zorgen. Daardoor heeft onze productie uiteindelijk maar een 4-tal werk-dagen stilgelegen. Vervolgens kwamen Jurgen Evens en Wouter Vandenberghe ter plaatse toen de expert van de brandverzekering de schade kwam opmeten. Het ging om een vrij complex dossier, waarbij verschillende factoren een rol speelden.

Limoco deed al het mogelijke om ons met raad en daad bij te staan. De expertise van Jan Stinkens bleek daarbij van onschatbare én doorslaggevende waarde. Op zo'n moment stel je vast dat er tijdens de samenwerking met Limoco, die zo'n 10 jaar geleden startte, een vertrouwensband gegroeid is die op lange termijn heel veel vruchten afwerpt. Een bedrijfsbrand is erg, maar de gevolgen hadden voor ons bedrijf véél erger kunnen zijn dan ze nu waren. We hebben na het incident gedurende 3 maanden kunnen verder werken met de reserve-installatie van Limoco. En dat was heel belangrijk want het was midden in een bijzonder drukke periode. Ondertussen is de nieuwe filter-installatie geplaatst en kunnen we weer op volle toeren verder werken.”

Kristof is bijzonder enthousiast over de samenwerking met Limoco: “Ik ben 30 jaar en neem in ons bedrijf stilaan de fakkel van mijn vader over. Het stelt me enorm gerust dat we kunnen samenwerken met een partner als Limoco, die zoveel expertise in huis heeft. De manier waarop ze ons de afgelopen maanden hebben bijgestaan, verdient een dikke pluim. Ook al zijn ze gevestigd aan de andere kant van het land, dat is voor ons geen enkel nadeel, vermits ze ook een serviceafdeling hebben in West-Vlaanderen. En ook bij Limoco is net een generatiewissel gebeurd. We zijn dus samen een perfecte combo, ook voor de toekomst.”