Carmeliet NV (Sint-Niklaas): “Limoco heeft voor ons de verschillende mogelijkheden op een rij gezet“

De firma CARMELIET NV in Sint-Niklaas is een gekende speler op het vlak van hoogwaardige interieurafwerking. Zij realiseren totaalprojecten in het hogere segment in binnen- en buitenland, vaak in opdracht van gerenommeerde binnenhuisarchitecten.
Toen hun machinepark aan vernieuwing en uitbreiding toe was, bleek dat de bestaande afzuiginstallatie niet meer voldeed, noch qua capaciteit, noch qua vereisten inzake brandveiligheid.

Timmy Geerts: “Via een leverancier van houtbewerkingsmachines kwamen we in contact met Limoco. Jan Stinkens is de situatie ter plaatse komen bekijken en heeft de verschillende mogelijkheden op een rij gezet. Een volledig nieuwe, frequentiegestuurde afzuiginstallatie bleek voor ons de beste oplossing.”

De nieuwe installatie is een energiezuinige onderdrukfilter, met een debiet van 44.000 m³/u.

“Het plaatsen van de nieuwe installatie, terwijl onze productie draaide, was geen evidentie, maar Limoco heeft het allemaal perfect uitgevoerd. De bestaande machines werden één voor één omgeschakeld en de nieuwe machines aangesloten op de nieuwe afzuiging. Toch was er soms extra flexibiliteit nodig, vb. wanneer een nieuwe machine aangekondigd was met één aansluitpunt en dan ter plaatse bleek dat het er twee waren. Maar de mensen van Limoco hebben dat allemaal prima opgelost. Wij zijn héél tevreden met hun werk én met het eindresultaat,” besluit Timmy Geerts.