Houthandel Carlens : “Keuze voor leverancier dicht bij huis.“

Houthandel Carlens in Aarschot is een familiebedrijf van de 3de generatie. Een team van 32 mensen is dagelijks druk doende om hun liefde voor hout ten dienste te stellen van hun klanten. Ze zijn gespecialiseerd in hout voor bouw- en renovatieprojecten en dan voornamelijk in timmerhout voor dak- en gevelwerken. Bij de uitbreiding van hun machinepark, was er nood aan een nieuwe stofafzuiging.

Carl Carlens vertelt hoe de samenwerking met Limoco tot stand kwam : “In eerste instantie hebben we ons oor te luisteren gelegd bij collega's en klanten in de sector en bij leveranciers van machines. Op basis van die referenties hebben we enkele spelers gecontacteerd voor een prijsofferte. Ondanks het feit dat Limoco niet de goedkoopste oplossing had voorgesteld, hebben we toch voor hen gekozen. Wat dan de doorslag gaf? Het vertrouwen dat ze uitstralen én de positieve feedback die we eerder over hen gekregen hadden. Daarbij komt nog dat het bedrijf niet zo ver van het onze gevestigd is, wat toch een verschil maakt wanneer een dringende interventie nodig zou zijn.”

“Even de situatie schetsen. Voor de uitbreiding konden we een bestaande hal, waar voordien de boomzagerij gehuisvest was, recupereren. Daar hebben we alle machines gecentraliseerd zodat we konden investeren in een centrale afzuiging. Qua machines gaat het om 2 schaafmachines, een opdeelzaag, een CNC-machine, 2 paneelzagen en nog een aantal andere, kleinere machines. Limoco heeft een berekening gemaakt van de capaciteit die we nodig zouden hebben, rekening houdend met uitbreidingsmarge. Bovendien wilden we ook een oplossing waarmee we het stof van hout en dat van vezelplaten apart konden afzuigen. We beschikken nu over 2 torenfilters: één voor de stofafzuiging van rood en wit hout, de andere voor de afzuiging van het stof van de vezelplaten. Het stof wordt opgevangen in 5 containers: 2 voor het rode hout, 2 voor het witte hout en de laatste voor het plaatmateriaal. In de toekomst willen we de installatie nog uitbreiden met een 3de torenfilter, zodat we ook op elk moment het rood en wit houtstof gescheiden kunnen afzuigen.”

“Het installeren van de filters en het aansluiten op de machines gebeurde in stappen. De mensen van Limoco hebben, volgens afspraak, doorgewerkt tijdens ons bouwverlof. Eerst werd alles 'voorgeïnstalleerd' om vervolgens de machines te verhuizen en ze aan te sluiten. Eigenlijk is alles zo goed als vlekkeloos verlopen,” besluit de heer Carlens.