EFC vormt al meer dan 20 jaar een tandem met Limoco: “Complementariteit en flexibiliteit zijn grote troeven“

EFC (European Filter Corporation) is een wereldwijde speler in het domein van filtratie. Oorspronkelijk enkel voor filtratie van lucht en vloeistoffen, maar vandaag ook voor oliefiltratie, ontstoffing, nevelafscheiding en filtratie met actieve kool. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar gevestigd in Lummen en werkt al ruim 20 jaar samen met Limoco.

Alain Henrard, Sales Manager en medezaakvoerder van EFC, was er van bij de start van de samenwerking bij. Hij vertelt over de kracht van zo'n jarenlang partnerschap.

“EFC biedt een totaalservice aan zijn klanten. Het gaat niet alleen om het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van filteroplossingen. Wij ontzorgen onze klanten ook door voor hen het filtermanagement te doen. Dat houdt in dat wij hun stock beheren, inspecties doen en wanneer nodig de filters vervangen. Wij hebben met onze klanten langlopende partnership contracten. Het zijn grote spelers en multinationals. Om hen onze totaalservice te kunnen aanbieden, werken wij samen met verschillende partners, elk specialist in hun eigen discipline. Limoco is één van die partners. Onze klanten spreken ons regelmatig aan voor de ontwikkeling van filtratieoplossingen op maat. Wij weten dat we voor complexe filterinstallaties bij Limoco terecht kunnen.

De samenwerking is met de jaren verder gegroeid. Zowel ikzelf als Rudi Geerits hebben al een aardige 'staat van dienst' bij respectievelijk EFC en Limoco. We hebben in al die jaren heel wat mooie projecten samen kunnen realiseren waardoor we ook een bijzondere expertise in diverse sectoren hebben kunnen opbouwen. Ik denk dan aan projecten in de chemie, pharma, voeding, bouw, enz. Het gaat telkens om maatwerk. De situatie is bij elke klant anders en elke oplossing is individueel en uniek. Onze activiteiten zijn erg complementair en precies daardoor kunnen we zo goed inspelen op de behoeften van onze klanten.

Het feit dat zowel EFC als Limoco kmo's zijn, is een bijkomende sterkte. De compacte structuur van onze bedrijven maakt dat we een hoge graad van flexibiliteit hebben én dat we bijzonder snel kunnen reageren en inspelen op vragen en noden van onze klanten. Eigenlijk kunnen we dus spreken van een 'triple win', want elke betrokken partij heeft voordeel bij onze samenwerking.”

EFC werd in 1989 opgericht door Karel Lavigne. Van bij de start is het bedrijf gevestigd in Lummen.

In 2004 werd met de Atephos Mist Eliminator een eigen product ontwikkeld en in de markt gezet, dat op maat geproduceerd wordt in de eigen werkplaats of ter plaatse bij de klant.
In 2016 stapten Alain Henrard en Koen Geernaert mee in het management van het bedrijf.

“Met de generatiewissel bij Limoco zien we niet onmiddellijk iets veranderen. Noch in de werking van het bedrijf, noch in de samenwerking. Met Tim is een zachte overbrenging gegarandeerd,” besluit Alain Henrard.