Meer dan 20 jaar klant bij Limoco: wat is het geheime recept?

Bedrijven die al 20 jaar en meer klant zijn, daar kan je als leverancier vaak enkel van dromen. Bij Limoco hebben we dat 'geluk'. Nitto Europe, SES Vanderhave, Habo, het zijn slechts enkele namen van toonaangevende bedrijven in hun sector die minstens de helft van onze bedrijfsgeschiedenis mee geschreven hebben. In sommige gevallen zijn onze oorspronkelijke contactpersonen al met pensioen en heeft de volgende generatie gewoon verder gebouwd aan de samenwerking. Wat is het geheime recept van die samenwerking? We hebben het hen op de man af gevraagd.

Nitto Europe in Genk is een Japanse fabrikant van industriële kleefbanden. Zander Peeters, Process Engineer Maintenance & Engineering is er al sinds 1995 de vaste contactpersoon van Limoco, voor wat luchttechniek betreft. We mogen hier gerust spreken van een co-development samenwerking, zowel voor grotere als kleine projecten. Een zeer belangrijke inbreng bij Nitto is rechtstreeks gerelateerd met het productieproces: vrijkomende solventdampen worden afgezogen en gefilterd waarna de solventen zelfs gerecupereerd worden en opnieuw in het productieproces gebracht. Met dit project haalde Nitto enkele jaren geleden het nieuws omdat het solvent recovery systeem zorgde voor een vermindering van de CO²-uitstoot met maar liefst 17%.

“De grote kracht van Limoco  is zeker de flexibele manier waarop we samengewerken en de vakbekwaamheid en kennis van onze contactpersoon, Rudi Geerits. Na zoveel jaren kent Limoco de eisen van Nitto op het vlak van kwaliteit en afwerking en is er een heel vlotte samenwerking ontstaan. Ze doen al het mogelijke voor de tevredenheid van de klant, zonder veel discussie, ook indien er iets mis gaat. Volgens mij is er door de jaren heen een goede verstandhouding, zeg maar vertrouwen, opgebouwd onder het motto: „Laat ons eerst de problemen oplossen en dan bekijken hoe we er samen uit komen op een manier die voor beide partijen aanvaardbaar is.” Ik denk te mogen zeggen dat we daar de afgelopen 20 jaar erg goed in geslaagd zijn,” bevestigt Zander Peeters.

 

“Wij kunnen al jarenlang rekenen op de kwaliteit, de kennis en de kunde van Limoco voor wat betreft stoffilters en bijhorende piping. Uiteraard spelen hun flexibiliteit en hun naservice ook een cruciale rol. Behalve het plaatsen van de installaties zorgen zij ook voor het jaarlijks onderhoud en voor de optimalisatie. Omdat er bij Limoco weinig personeelsverloop is, is er een vertrouwensrelatie ontstaan. Het is niet alleen belangrijk dat het klikt met de projectverantwoordelijken, maar ook met de installateurs en onderhoudsmensen moet de relatie goed zitten. Je kan het eigenlijk vergelijken met een goed huwelijk, na zoveel jaren ken je mekaar door en door en kan je blindelings vertrouwen op mekaar,” onderstreept Benny Jacobs van SES Vanderhave.

 

 

Nog zo'n klant waarmee we een historiek van meer dan 20 jaar hebben opgebouwd is Habo nv in Genk, ook gekend als HolzBois, parketgroothandel voor profes-sionals.
Bij Habo plaatste Limoco indertijd één van de eerste grote installaties voor stofafzuiging toen het bedrijf een nieuwe schaafmachine had aangekocht.  

Jef Luyckx, CEO van Habo, legt uit wat volgens hem het 'geheim' is van deze jarenlange relatie tussen beide bedrijven: “Limoco is onze vaste partner voor stofafzuiging omdat we altijd goed en eerlijk advies krijgen bij het nemen van een beslissing. Tevens is er op de uitvoering nooit iets aan te merken: planning is perfect, werkzaamheden worden goed opgevolgd en lopen gesmeerd dankzij hun ervaren team. Voor nazorg en herstellingen van oudere installaties plannen ze de werken vlot buiten de normale werkuren waardoor oponthoud van het werk voor onze eigen mensen zeer beperkt is. Heel belangrijk is ook dat we bij Limoco al sinds jaar en dag steeds met dezelfde mensen contact hebben. Als alle partijen prima op mekaar zijn in-gespeeld, waarom zou je dan een andere leverancier aanspreken?”