Buiten de uren: Benny Tielen, de koning te rijk met Prins Wess

10.06.2020

Begin dit jaar ging de droom van Benny Tielen in vervulling met de komst van Mechelse herder 'Wess'. En toen even later de coronacrisis plots uitbrak, bleek het één perfect te matchen met het ander.

Benny: “Ik heb al verschillende honden gehad, maar mijn droomhond is een Belgische Mechelaar. Wess is nu 6 maanden oud. Hij is een reu met NVBK stamboom. Ik ben er onmiddellijk mee naar de hondenschool gegaan, voor gedragstraining. Dat is héél belangrijk want dit ras heeft veel aandacht en structurele begeleiding nodig. Normaal gezien gingen we twee maal per week naar hondenclub De Trouwe Vriend in Meeuwen, maar met de coronacrisis heeft dat dus een tijdje stil gelegen. Ik heb in die periode wel zelf heel veel geoefend met Wess, want ik was ook meer thuis o.w.v. technische werkloosheid. Mede daardoor zit Wess op dit moment al op het hoogste niveau in de gedragstraining. Normaal gezien halen honden dit niveau op een leeftijd tussen 6 maanden en 1 jaar. Mogelijk ga ik binnen een half jaar ringsport met hem doen. Dat is eigenlijk een doorgedreven vorm van gehoorzaamheid. ”
Het één compenseerde dus voor het ander. Ook doordat Benny bij Limoco een interne 'switch' maakte, van chef monteur naar magazijnmedewerker. “Door die nieuwe functie heb ik meer regelmatige uren en kan ik dus ook meer tijd met mijn hond spenderen. Wess is een typische vriendschapshond. Hij heeft zelfs een eigen Instagram-pagina 'Prins Wess'.

Wess is bij Benny dus écht wel in een goed mandje terechtgekomen. Net zoals het in sprookjes gebeurt, waar dromen werkelijkheid worden!

 

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015