Buiten de uren: de ronkende motor van Jeroen Wevers

16.12.2019

Jeroen Wevers maakt al zo’n 10 jaar uitstappen met zijn Kawasaki. Aanvankelijk met een model Z750 en sinds 3 jaar met een Z900. De uitstappen doet hij meestal in groep en soms ook alleen. Met een groep vrienden rijden ze naar de Moezelstreek, naar Luxemburg, naar Nederland, ...
In augustus van dit jaar, ging het er iets sneller aan toe. Jeroen kreeg, via een vriend, de kans om deel te nemen aan de ’Bikers’ Days’ op het circuit in Francorchamps. Die gelegenheid kon hij niet laten liggen!

Op zo’n circuit gaat het er niet alleen veel sneller aan toe, er zijn ook wat spelregels i.v.m. de uitrusting van de motor. Zo wordt er vooraf een decibeltest gedaan, de spiegels worden gedemonteerd of afgeplakt en ook de lichten worden afgeplakt. Elke motor krijgt een volgnummer en een transponder. Daarmee kan de locatie van elke motor ter plaatse op een groot scherm gevolgd worden. Bovendien kan elke deelnemer nadien zijn resultaten (snelheden, tijden, ...) bekijken op de website van de organisatie.
“Ik reed mee in de categorie ’fun’ en werd 13de op 65 deelnemers. Dat is niet slecht voor een eerste deelname. De snelheid op het circuit bezorgt je toch wel een kick en voor mij was het een ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is,“ vat Jeroen samen.

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015