Buiten de uren: Bart Stienaers is een Bospoeper

07.12.2020

Neen, niet zo ééntje als we kennen uit de TV-serie 'Van Vlees en Bloed'. Maar één van de stichtende leden van fietsclub 'De Bospoepers'.

Als sinds meer dan 10 jaar gaat Bart op zondagvoormiddag fietsen. Eerst was dat samen met zijn schoonbroer. Dan kwamen er nog wat vrienden bij. En dan nog wat vrienden van die vrienden. En zo zijn ze ondertussen met een groepje van een 12-tal mannen die eropuit trekken met de fiets. Meestal met de mountainbike, maar in de zomer ook wel eens met de wegfiets. Een paar keer per jaar organiseren ze ook een techniektraining, onder leiding van een externe trainer.

“We doen ritten van 40 à 50 km met de MTB. Als we op de weg gaan fietsen, kan dat 100 km zijn. 1 à 2 maal per jaar doen we ook een nachttocht in het bos. Meestal is dat rond de kerstperiode en dan volgt er aansluitend zoiets als een 'après-vélo',” zegt Bart met een knipoog. “Een goed evenwicht is voor ons het belangrijkste: samen fietsen en daarna samen een pint pakken. We zijn een
hechte vriendengroep; voor ons telt méér dan alleen het fietsen. We kennen mekaar allemaal en de meesten zijn al vrienden sinds heel veel jaren. Op welke manier we aan onze naam 'De Bospoepers' gekomen zijn, dat weet ik eigenlijk niet meer,” verontschuldigt Bart zich. Het zou natuurlijk ook kunnen dat hij dit 'geheim' hier liever niet prijs geeft.

Die naam staat ook duidelijk te lezen op hun gepersonaliseerde uitrusting, net als het logo van Limoco. U kunt er dus niet naast kijken, als u deze groep vrolijke vrienden op zondagmorgen ergens in de bossen van Opoeteren tegenkomt.
U weze gewaarschuwd!

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015