Buiten de uren: Johan Geerkens ziet ze vliegen

14.12.2018

Het gebeurt wel vaker dat ouders de smaak van de hobby van hun kinderen ook te pakken krijgen. Bij Johan Geerkens was dat eveneens zo, al was het in zijn geval eerder de shuttle weer oppikken waar hij ze jaren geleden had laten liggen. We hebben het dan over een badminton-shuttle, u weet wel, zo'n gevederd balletje dat met een racket over en weer over een net geklopt wordt.


Johan speelde als tiener al badminton in competitie, maar stopte daar op een gegeven moment mee. Toen zijn zoon een 10-tal jaren geleden met de sport begon, ging Johan in eerste instantie gewoon mee naar de training. Maar al snel werd hij aan zijn mouw getrokken om hulptrainer te worden, omdat hij erg vertrouwd was met het spelletje. En zo kreeg hij de smaak weer te pakken. Vader en zoon gingen zelfs op een gegeven moment samen competitie spelen, als dubbelpartners.
Niels, de zoon van Johan, stopte 3 jaar geleden met de sport, wegens nog moeilijk te combineren met zijn studies.
Johan bleef doorgaan: “Ik heb dit altijd graag gedaan. Ik speel nu nog 1 maal per week, gewoon als recreant. Het is niet alleen leuk om mijn conditie op die manier te onderhouden, het is plezant om dat samen met de kameraden te kunnen doen.”
“Badminton is niet alleen een leuke sport, het is ook erg betaalbaar. Qua uitrusting heb je enkel een racket nodig. In ons lidgeld bij de club DIBAD in Dilsen is het gebruik van de shuttles inbegrepen. Onze club telt zo'n 150 leden en er wordt in competitie gespeeld in verschillende categorieën”, geeft Johan nog mee.

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015