Buiten de uren: Guido Smets, van technisch tekenaar tot Ambachtelijk Chocoladebewerker

25.06.2018

We hebben al wat bijzondere hobby's de revue zien passeren en de favoriete bezigheid van Guido Smets, technisch tekenaar bij Limoco, hoort zeker en vast ook thuis in dat rijtje.

De echtgenote van Guido startte een 4-tal jaar geleden met een winkel in geschenkartikelen, net buiten het centrum van Bilzen. Bij ’Sjieke Dinges’ vind je o.a. geschenkmanden voor alle gelegenheden, chocolade en snoepgoed voor de feestdagen, maar ook Italiaanse producten, wijnen, Cava, suikervrije pralines, streekproducten en logopralines.

In eerste instantie werd Guido ingeschakeld om 'na zijn uren bij Limoco' te helpen in de winkel, maar al snel werd hij aangetrokken door de chocolade. Om te proeven maar ook om te maken en zodoende startte hij 2 jaar geleden met een opleiding 'Ambachtelijk Chocoladebewerker' bij Syntra in Tongeren. Ondertussen weet Guido alles van pralines en holgoed voor Sinterklaas of Pasen, van koekjes en marsepein én maakt hij zelfs kunstwerken in chocolade. De handtas op de foto maakte hij als examenwerkstuk op school.

“Ik spendeer behoorlijk wat tijd aan mijn hobby, al varieert dat in functie van de periode van het jaar. Met Pasen, Sinterklaas of Kerst is dat natuurlijk wat meer, maar in de zomer doen we bijvoorbeeld ook enkele avondmarkten met fruit en chocolade. Het is heel afwisselend en allemaal heel leuk om te doen, maar er is toch één ding dat er een beetje uitspringt,” vertelt Guido met een mysterieuze glimlach.

Daar willen we meer over weten, Guido?
“Wel, er is veel vraag naar erotische chocolade. Dat is een specialiteit op zich en we gaan er ook mee op beurzen staan. Wie daar meer over wil weten, mag ons altijd contacteren,” knipoogt hij.

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015