Buiten de uren: Erwin Saesen houdt de boel draaiend

13.12.2017

In het dagelijks leven is Erwin Saesen chef-monteur bij Limoco, maar al zijn vrije tijd gaat naar zijn 2 grote hobby's. Erwin is begeleider bij de Opoeterse Mountainbike Club én hij is mekanieker voor het team van EMG Motorsport.
Dat vraagt om een paar woordjes uitleg. Hallo, Erwin?


“Mijn zoon kreeg voor zijn communie een mountainbike. Hij trok naar de Opoeterse Mountainbike school om de basistechnieken aan te leren: schakelen, afdalen, klimmen, enz. Zo kwam ik met de sport in contact. Ik ben toen zelf een cursus initiator gaan volgen en ondertussen ben ik al zo'n 5 jaar jeugdbegeleider. De club telt 91 jeugd-leden, allemaal kinderen tussen 6 en 14 jaar. Ze leren de technieken en ze kunnen deelnemen aan wedstrijden, waarbij wij hen begeleiden. En dat werkt blijkbaar aanstekelijk binnen het gezin: mijn dochter beoefent ook de sport en mijn vrouw is secretaris bij de club. Zo hebben we allemaal een leuke hobby!”

En toch heeft Erwin daarnaast nog een andere passie. Al 27 jaar is hij mekanieker voor het raceteam van EMG Motorsport.
“Ons team neemt deel aan de wedstrijden van het Belcar Endurance Championship en van de Dutch Supercar Challenge. Tijdens de wedstrijden in België ben ik verantwoordelijk voor de mekaniek. Tijdens de week zorg ik voor het onderhoud van de wagens en maak ik ze klaar voor de wedstrijden. Zelf rijd ik geen wedstrijden, maar ik heb enorm veel voldoening van de resultaten die het team behaalt. Kampioen worden, dat is het ultieme waar we het allemaal voor doen.”
Hoeft het gezegd dat de dagen, en vooral de weekends, van Erwin goed gevuld zijn?

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015