Buiten de uren: Michel Raets zoekt de ultieme stilte van de natuur tijdens het kajakvissen

04.12.2016

Kajakvissen, zegt het u iets? Het is de passie van Michel Raets en hij vertelt met plezier waarom hij er al zijn vrije tijd aan spendeert.


“Het is ooit begonnen met strandvissen, daarna heb ik een polyesterboot aangeschaft, maar sinds 2 jaar vis ik met deze 'Sit-on-top' kajak. Het typische aan deze boot is dat je vooruit komt met behulp van een trapsysteem dat verbonden is met vinnen die op een eenvoudige manier in de boot geklikt worden. De kajak, die met zijn 54 kg nochtans erg licht is, is tegelijk bijzonder stabiel. Je kan gemakkelijk rechtstaand vissen zonder dat de boot gaat wiebelen en je je evenwicht verliest,” legt Michel uit.
“Gemiddeld ga ik één maal per maand vissen, op wisselende locaties. Op de Maas in de buurt van Maaseik, maar ook op de Oosterschelde of elders in het buitenland. Zo ga ik jaarlijks een week 'op visreis' naar Denemarken. Dit is een georganiseerde reis, samen met een groep andere vissers. Meestal vissen we op roofvis, zoals snoek, baars, roofblei of snoekbaars. Op zee vissen we uiteraard op zoutwaterroofvissen, zoals makreel.”
“Een ander aspect dat het kajakvissen zo aangenaam maakt, is dat je midden in de natuur kunt genieten van de stilte. Ook voor natuurfotografen is dit uiteraard een perfecte manier om prachtige foto's te maken. En wat er gebeurt met de gevangen vissen? Die krijgen na de vangst gewoon hun vrijheid terug, want het gaat hier in de eerste plaats om de sport,” besluit Michel.

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015