Wat doen onze medewerkers 'Buiten de uren' - deel 1

16.12.2015

In deze rubriek richten we de spots op onze medewerkers en hun (bijzondere) hobby's. In het eerste artikel in deze reeks vertelt Jaak Veuskens over het buksschieten dat hij samen met zijn dochter Lize beoefent. Wouter Vandenberghe is dan weer voorzitter van de krachtbalvereniging waar zowel zijn zoon als zijn dochter actief lid zijn.

Jaak Veuskens en zijn dochter Lize zijn beiden lid van de 'Schutterij Sint-Harlindis en Relindis' in Ellikom (Meeuwen-Gruitrode). Niet zomaar lid, ze zijn geoefende schutters!
“In de zomer vind je ons een paar keer per week op de club, om te oefenen op het 'buksschieten'. Dat is een schietsport waarbij naast het schieten ook traditie een rol speelt. Er wordt geschoten met een geweer dat steunt op een aanlegpaal, schuin omhoog naar 18 houten stopjes die gemonteerd zijn op een schietboom. Het belangrijkste jaarlijks evenement is het Oud Limburgs Schuttersfeest elke eerste zondag van juli. Ik was samen met 5 ploegmakkers al twee maal aan het feest, toen we 'd'n UM' wonnen in 2001 en 2011,” vertelt Jaak trots.
Dochter Lize neemt jaarlijks deel aan de 'damesversie' van deze oeroude wedstrijd, het Limburgs Dames Schuttersfeest (LDS) en kan daar ook best wel haar mannetje staan!
Het buksschieten is een zomersport, maar ook in de winter zitten Jaak en Lize niet stil. Dan oefenen ze een tweetal keer per week indoor met een luchtkarabijn. Ook in deze discipline is Lize een topper: ze is in de running voor een selectie voor de nationale ploeg van deze Olympische sport waarin onze landgenoot Karel Cox in 2012 in Londen nog een zilveren medaille behaalde!

Wouter Vandenberghe pakt het rustiger aan. Hij is voorzitter van de krachtbalclub 'Hoger Op Beitem' in Roeselare. De club is actief in verschillende categorieën, o.m. met een damesteam in 3de nationale. In dat team speelt Marie, de dochter van Wouter (links van hem op de foto). Zoon Thibault speelt bij de kadetten jongens. En als voorzitter heeft Wouter zijn 'connecties' aangesproken, met als resultaat dat Limoco als trotse sponsor prijkt op de damestruitjes!

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015