Arno Kiggen stapt Kennedymars

04.06.2024

Het zal je maar overkomen. Met een groep vrienden, ergens tussen pot en pint, het engagement aangaan om een maand later deel te nemen aan een wandeluitdaging van 80 km.

Dat is precies hoe Arno Kiggen op 30 maart 2024 aan de start verscheen van de Kennedymars in Sittard. Iets wat een groep van zeven jongens en drie meisjes in 1963 voor het eerst deden en dat sindsdien een jaarlijkse traditie is. Het doel is om 80 km te wandelen binnen een bepaald tijdsbestek (afhankelijk van de startcategorie). Dit jaar kwamen meer dan 7.000 wandelaars aan de start in Sittard!
Quasi zonder voorbereiding startte Arno aan de tocht, samen met zijn vrienden. Voordat ze rond 5u. 's morgens op pad gingen, verorberden ze eerst een flinke portie spek met eieren.

Of Arno een wandelliefhebber is? “Neen, helemaal niet. Maar je weet hoe dat gaat, als je zo'n uitdaging aangaat met vrienden onder mekaar,” lacht Arno.
“Het was voornamelijk een vlakke tocht, meestal over asfaltwegen. Het weer viel mee, het was grijs maar het is wel droog gebleven. Gelukkig was er veel afleiding en animatie onderweg. Daarvoor zorgden de cafés waar we passeerden. Er speelden fanfares, er was eten en drank en veel beleving. De laatste 20 km waren best zwaar, maar uiteindelijk haalden we de eindmeet na 15 uur wandelen en met twee blaren aan de voeten. Als persoonlijke uitdaging om dit resultaat te verbeteren, zou ik dit nog wel eens opnieuw doen,” besluit Arno. Zijn vrienden zijn bij deze gewaarschuwd!

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015