Daan en Marijn Spreuwers zijn graag ‘op de baan’

06.06.2022

Limoco is een écht familiebedrijf. Het wordt met hart en ziel gerund door de familie Stinkens, maar daarnaast zijn er nog heel wat andere ‘familiebanden’ binnen het bedrijf. Vaders, zonen, broers of ook schoonzoon en schoonmoeder! We stellen ze graag aan u voor. Dit keer zijn de broers Daan en Marijn Spreuwers aan de beurt.

 

Daan en Marijn zijn allebei monteur én ploegbaas. Beiden werken ze al meer dan tien jaar bij Limoco.

Daan, de oudste van de broers, kwam in 2009 in dienst: “Ik werkte bij een tankenbouwer, maar kon mijn draai niet goed vinden ‘de ganse dag tussen vier muren’. Ik kende Tim van het voetbal en op een dag stelde Jan Stinkens voor om eens langs te komen voor een gesprek. En zo kon ik aan de slag gaan als monteur.”

Voor Marijn was Limoco zelfs zijn eerste en tot nog toe dus ook zijn enige werkgever: “Ik studeerde af in de richting Metaal in het TISM in Bree. Ook ik stond niet te springen voor een job ‘tussen vier muren’, ik wou graag de baan op. Via mijn broer vroeg Jan Stinkens of ik al werk had. Ze zochten bij Limoco nog iemand voor de montage. Ik ben dan eens langsgegaan voor een gesprek, en kijk, zo ben ik dus ook monteur geworden.”

Beiden zijn ondertussen doorgegroeid tot ploegbaas. Meestal zien ze mekaar maar even op een werkdag, ’s morgens of ’s avonds bij het in- of uitladen. Maar het gebeurt ook dat ze elk met hun ploeg op dezelfde werf aan de slag zijn. Hoe gaat het er dan aan toe?
Daan: “Eigenlijk komen we wel goed overeen.” 
Marijn (glimlachend): “Soms grommelen we wel eens tegen mekaar. En dat zal misschien al gemakkelijker gebeuren omdat we broers zijn, want dan ben je minder geneigd om je in te houden.”
Of er buiten het werk ook over… het werk gesproken wordt?
Allebei: “Dat gebeurt al eens, bijvoorbeeld als we samen op bezoek zijn bij onze ouders of als we samen een pint gaan drinken. Als er soms iets misgaat op het werk, dan vinden we wel een uitlaatklep bij mekaar. Zo van “het was weer van dat”. Onze vriendinnen lachen daar dan eens mee.”

Op de foto zien we Daan en Marijn tijdens één van de ‘plezante momenten’ bij Limoco.
Marijn: “Er wordt hier wel veel georganiseerd, ja. Dat is leuk. Maar los daarvan werk ik hier ook graag. Ik weet niet hoe het er in andere bedrijven aan toe gaat, ik heb alleen nog maar hier gewerkt.”
Daan: “Ik sluit me daarbij aan. Ik kom heel graag naar het werk. Als de dingen blijven lopen zoals ze nu lopen, zie ik mezelf hier nog héél lang werken.”

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015