Tim Stinkens en echtgenote Sarah Tielens

04.06.2024

Limoco is een écht familiebedrijf. Het wordt met hart en ziel gerund door de familie Stinkens, maar daarnaast zijn er nog heel wat andere 'familiebanden' binnen het bedrijf. Vaders, zonen, broers of ook schoonzoon en schoonmoeder! We stellen ze graag aan u voor. We sluiten deze fijne reeks af met gedelegeerd bestuurder Tim Stinkens & zijn echtgenote Sarah Tielens.

De meest pertinente vraag om dit gesprek te openen is misschien wel: lag het voor de hand dat jullie in het familiebedrijf zouden stappen?

Tim: “Nadat ik afstudeerde als Bachelor in de Elektromechanica heb ik eerst twee jaar bij een bedrijf gewerkt dat o.a. automatisering van houtbewerkingsmachines deed. Zo kwam ik al in bedrijven waar Limoco in beeld was voor de stofafzuiging. Na het faillissement van mijn toenmalige werkgever ben ik sneller dan voorzien bij Limoco terechtgekomen. Dat was in 2010 en aanvankelijk in de trappenafdeling die later verkocht is. Op dat moment waren er net de nieuwe richtlijnen i.v.m. ventilatie in de particuliere woningbouw en dat was de aanzet om onze afdeling Woningventilatie op te starten. In 2019 heb ik officieel het bedrijf overgenomen van mijn vader. Daar is lang en goed over nagedacht. Het was immers niet evident om op zo'n jonge leeftijd dergelijke stap te zetten die tevens een grote impact zou hebben op mijn privéleven en dat van mijn gezin. Mijn vader zei altijd: “Je mag dit doen op voorwaarde dat Sarah ook in het bedrijf komt werken, want de impact op een relatie is niet te onderschatten.””

Sarah was op het moment van de overname ook al werkzaam bij Limoco?

“Ik ben inderdaad sinds 2013 bij Limoco, nadat ik eerst een tijd bij een deurwaarderskantoor werkte. Ik studeerde Rechtspraktijk en nadien Criminologie. Dat laatste komt niet meer aan bod in mijn huidige job bij Limoco. Ik hou me bezig met alles wat het personeel aanbelangt, in de zeer ruime zin. Dat gaat zowel over de praktische kant en de administratie (lonen, verlof, verzekeringen, wagenpark, fiets lease, personeelsactiviteiten, enz.) als over het welbevinden van onze medewerkers. De afgelopen jaren is er veel workload bijgekomen door extra administratie en veranderingen van buitenaf waardoor het niet altijd evident is om de vinger aan de pols te houden op de werkvloer bij de medewerkers,” legt Sarah uit.
“En net dat is een belangrijk gegeven,” vult Tim aan. “Vanuit mijn technische achtergrond focus ik me vooral op de projecten en op de toekomst van het bedrijf. Sarah kan goed aanvoelen wat er speelt op de werkvloer. Zij is als het ware mijn 'voelsprieten'. En we hebben weinig woorden nodig om mekaar te begrijpen.”
“In dat opzicht zijn we zeker complementair,” bevestigt Sarah.

Wordt er dan thuis nog veel over het werk gepraat?

Sarah: “Ik leerde van mijn (ondertussen overleden) collega Denise dat je het werk op het werk moet laten. En dat doen we ook. Onze tijd thuis spenderen we zoveel mogelijk met en voor onze twee dochters. Ons gezin komt op de eerste plaats. Maar dat betekent niet dat onze kinderen niet betrokken zijn bij wat er leeft in het bedrijf. Limoco is net zo goed een deel van hun leven. Ze komen er ook graag en zijn er letterlijk 'kind aan huis'.”
“Thuis wordt er inderdaad zeer weinig over het werk gepraat. Doordat we allebei onze dag doorbrengen in het bedrijf, weten we wat er reilt en zeilt en hoeven we 's avonds niet meer het relaas van de dag te doen,” glimlacht Tim.

Hoe zien jullie de toekomst van Limoco?

Sarah: “We zijn er ons van bewust dat het leven meer is dan werken alleen. We willen via Limoco ook bijdragen aan een goeie work-life balans voor onze medewerkers. De invulling daarvan kan verschillend zijn voor iedereen en daar willen we maximaal rekening mee houden.”
Tim: “Ons bedrijf blijft jaarlijks op een organische manier groeien. Dat is goed. Verder hoop ik dat we kunnen blijven doen waar we goed in zijn én dat we dat kunnen doen met een team waarvan ik iedereen ken bij naam. Wat de toekomst verder brengt, zal zich wel uitwijzen.”

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015